Εκθεση εικαστικων του Κωνσταντινου Παυλιδη

Στο Mαρμελάδα Wine Bar, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Άλλον ένα νεαρό αλλά και πολλά υποσχόμενο έλληνα καλλιτέχνη θα φιλοξενήσει το προσεχές Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στον χώρο του το αποδεδειγμένα φιλότεχνο Wine Bar Mαρμελάδα.
 
Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Παυλίδη ο ποίος θα παρουσιάσει την προσωπική του δουλειά στο κοινό της Κομοτηνής, σε μία βραδιά αφιερωμένη στο έργο του το προσεχές Σάββατο στις 22:00 το βράδυ.
 
Ο Κωνσταντίνος Παυλίδης, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γλυπτική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θράκης, με καθηγητή μεταξύ άλλων τον Γιώργο Τσάρα ,με κατεύθυνση την γλυπτική, καθώς βασικό θέμα διαπραγμάτευσης των έργων του ήταν πάντα η απόδοση του όγκου σε τρίτη διάσταση.
 
Η γλυπτική αποτελεί πάντα την βάση των έργων του, που αποτελούνται κυρίως από μαλακά υλικά όπως το ξύλο, δημιουργώντας συνδέσεις με αφαιρετικές τάσεις, ενώ τα βασικά ενδιαφέροντά του αφορούν τον χώρο, το ανθρώπινο στοιχείο και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση.
 
Οι επιρροές του από τα κινήματα του Κυβισμού και του Κονστρουκτιβισμού είναι εμφανής στα έργα του, ενώ μεταξύ άλλων έχει ασχοληθεί με animation, σύγχρονες εγκαταστάσεις (instalations) αλλά και την σκηνογραφία.
 
Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Κωνσταντίνος Παυλίδης μετρά ήδη πολλές συμμετοχές σε σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις μεταξύ των οποίων οι:
Art is Hard (2010) Θεσσαλονίκη, Biennale φοιτητών (2011) Αθήνα, Transform Exhibition (2011) Σόφια, Piccadily (2012) Θεσσαλονίκη, TOSS Gallery (2012) Θεσσαλονίκη, Big White Gαllery(2013) Μύκονος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.