Εκπαιδευτικο προγραμμα για παιδια ηλικιας 6-8 ετων με θεμα το θαλασσιο ταξιδι

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Το 2008 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σχεδίασε και έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή την επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός. Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (γη, νερό, φωτιά, αέρας) με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά.
 
Εφέτος ολοκληρώνεται ο κύκλος της προβολής των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την υλοποίηση για δεύτερη συνεχή χρονιά δράσεων εμπνευσμένες από τη θεματική του “αέρα”, με το γενικό τίτλο “Πνοές Ανέμων”. Ο αέρας αποτελεί βασικό συστατικό της ατμόσφαιρας και συνεπώς δομικό στοιχείο της φύσης και της ίδιας της ζωής. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θεωρούσαν τον αέρα ένα από τα κυριότερα κοσμογονικά στοιχεία, ενώ η υπαρξιακή αναγκαιότητα και η λυτρωτική ενέργειά του συναντώνται στη φυσική αλλά και στην ψυχική ζωή.
 
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης θα πραγματοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 18:00, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το θαλάσσιο ταξίδι και τις περιπέτειες ενός αρχαίου αποίκου από την Ιωνία με προορισμό ένα λιμάνι της Θράκης.
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο χώρο της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Θρακικό πέλαγος. Δρόμοι της θάλασσας, ναυάγια και ενάλια ευρήματα» και θα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-8 ετών.
 
Info
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 25310 22411 (Ν. Δαλακούρα)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.