Εκδηλωση για το αφιερωματικο ετος Ελλαδας –Ρωσιας

Από το σύλλογο Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» την Κυριακή στο Θρακικό ωδείο

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με θέμα «2016: Αφιερωματικό έτος Ελλάδας -Ρωσίας» θα πραγματοποιηθεί από το σύλλογο Ποντίων νομού Ροδόπης  «Η Τραπεζούντα» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.
 
Συγκεκριμένα, μετά την προσέλευση του κοινού και το χαιρετισμό των επισήμων, θα ακολουθήσει η προβολή βίντεο για τις ελληνορωσικές σχέσεις και η ομιλία του  Γαβριήλ Αβραμίδη, περιφερειακού συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου ελληνορωσικής συμμαχίας, με θέμα: «Αναφορά για το κοινό αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδας -Ρωσίας». Η συνέχεια θα γίνει με την ομιλία του Φωτίου Μάρη, Αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικών ΔΠΘ και θα έχει ως θέμα την ανάπτυξη συνεργασίας του ΔΠΘ με τα πανεπιστήμια της Ρωσίας, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει η ομιλία του Αρθούρου Καραγκιοζίδη, προέδρου Ένωσης Παλιννοστούντων Έβρου που θα επικεντρώνεται στο ρόλο των Ελλήνων από τη Ρωσία στην ελληνορωσική προσέγγιση.
 
Τον κύκλο των ομιλιών θα κλείσει ο οικονομολόγος, δημοσιογράφος και πρόεδρος συνδέσμου ελληνορωσικής επιχειρηματικής συνεργασίας Β. Ελλάδος, Κωνσταντίνος Πορτοκάλης με την ανάλυση των δυνατοτήτων στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά. Τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που βρίσκεται υπό την επιμέλεια της Βερόνικας Σεμερτζίδου.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.