Εκδηλωση για την Περαια της Σαμοθρακης απο την ΕΦΑ Εβρου

Το Σάββατο 4 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα της αρχαιολογικής έρευνας και ανάδειξης στην ευρύτερη περιοχή της περαίας της Σαμοθράκης και του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης, διοργανώνει την εκδήλωση «Η Περαία της Σαμοθράκης. Προγράμματα Έρευνας και Ανάδειξης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4  Μαρτίου 2023 και ώρα 18.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης – Αίθουσα «Γεώργιος Μπακαλάκης».

Ομιλήτριες θα είναι η η δρ. Αμαλία Αβραμίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και η Χρυσαφένια Παρδαλίδου, Αρχαιολόγος MA & MSc, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου.

Την εκδήλωση προλογίζει η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου Δόμνα Τερζοπούλου και συντονίζει η Φιλοξένη Αϊτατόγλου, Αρχαιολόγος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης, που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Επέκταση Εργασιών Ανάδειξης και Συντήρησης Αρχαιολογικού Χώρου Ζώνης & Αρχαίας Εγνατίας Οδού», που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εκτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.