Εκδηλωσεις μνημης του Μακεδονικου Αγωνα στην Κομοτηνη

Επιμνημόσυνη δέηση και επετειακή ομιλία

Εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα λάβουν χώρα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Παρασκευή 20 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά.

Για την Κομοτηνή το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Κτιρίων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 22ας Οκτωβρίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 22ας Οκτωβρίου 2023.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Κτιρίων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, από τη δύση του ηλίου της 22ας Οκτωβρίου 2023 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης, για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023

10:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί επετειακή ομιλία από την κα Μολλά Μαρίνα, Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Απόδοση τιμών θα πραγματοποιηθεί από διμοιρία οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.