Εκδηλωσεις για την 102 επετειο της γενοκτονιας των Αρμενιων

Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Απριλίου στην Ξάνθη

Η 24 Απριλίου 2017 είναι η 102η επέτειος της πρώτης Γενοκτονίας του 20ου αιώνα που διαπράχθηκε από την Τουρκική κυβέρνηση των Νεότουρκων σε βάρος του Αρμενικού λαού που κατοικούσε στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όπως λοιπόν κάθε χρόνο έτσι και φέτος, που συμπληρώνονται 30 χρόνια από την αναγνώριση της γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Δημοκρατία της Αρμενίας, αλλά και όλες οι Αρμενικές Οργανώσεις που δρουν στην διασπορά, θα τιμήσουν την μνήμη των 1.500.000 αθώων θυμάτων. 

Για την περιοχή μας έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις: 

Κυριακή 23 Απριλίου 

Κεντρική πολιτική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, το Διακοινοτικό Συμβούλιο των Αρμενικών Κοινοτήτων Αν . Μακεδονίας – Θράκης.

 Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π), ώρα 11:00. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Ευρωβουλευτής κ. ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, με θέμα: ” Η σημασία της Γενοκτονίας των Αρμενίων σήμερα. Η Ευρωπαϊκή Διάσταση.”  

Δευτέρα 24 Απριλίου 

Εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Αρμενικός Σταύρος Ελέους Ξάνθης στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης (Αγ.Ελευθερίου 54) από τις 9:30 έως τις 13:30. 

Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο Θυμάτων που βρίσκεται  στον προαύλιο χώρο της Αρμενικής Εκκλησίας Ξάνθης (Αγ.Ελευθερίου 54) στις 19:00, με διοργάνωση της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.