Εκατονταδες μελη πολιτιστικων συλλογων Ροδοπης και Ξανθης ενωθηκαν στον Ιασμο

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας», στη συμπλήρωση 40 χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

Με την 1η Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, ξεκίνησαν το Σάββατο 15 Ιουλίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου.

Οι εκδηλώσεις φέτος έχουν επετειακό χαρακτήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων αδιάλειπτης προσφοράς του συλλόγου στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Θράκης, για αυτό και διοργάνωσαν τη συνάντηση αυτή, θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη και την συνεργασία μεταξύ των συλλόγων της περιοχής.

Πάνω από 60 σύλλογοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ιασμιωτών, που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία του οικισμού, μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου, προτού ξεκινήσουν την πατινάδα τους, γυρνώντας όλο τον οικισμό χορεύοντας, κατακλύζοντας τους δρόμους του, και καταχειροκροτούμενοι από τους πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να τους παρακολουθήσουν.

Η πατινάδα κατέληξε στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου, όπου όλοι μαζί ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν ένα χορό της φιλίας, δείχνοντας τους δεσμούς που ενώνουν όλους τους φορείς πολιτισμού στην περιοχή μας, και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου, σε μια ακόμα μεγαλύτερη και καλύτερη εκδήλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.