Εκ νεου στο «τιμονι» των Φιλοτεχνων η Ιωαννα Αλμπανιδου

«Στόχος μας όλες οι δημιουργικές δυνάμεις και ικανότητες του κόσμου να βρίσκουν τρόπους έκφρασης στην στέγη μας» το μήνυμά της

Στο «τιμόνι» της Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» παραμένει για ακόμα μια θητεία η κ.Ιωάννα Αλμπανίδου,  η οποία πέτυχε την επανεκλογή της στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή, 12 Μαρτίου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες, έρχεται να συνεχίσει το έργο των προκατόχων τους, στον τομέα του πολιτισμού και λαογραφίας, που ο Σύλλογος υπηρετεί από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Τι ακολουθεί

Αυτό αναμένεται να κάνουν συνολικά τα μέλη του Συλλόγου και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς όπως εξήγησε η κ.Αλμπανίδου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης, 14 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ξεκινούν οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις με αφορμή και τα φετινά Ελευθέρια, ενώ ακολουθούν και πληθώρα δράσεων, όπως ο καθιερωμένος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στις 30 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η έναρξη των Ελευθερίων στις 2 Μαΐου, θα βρει τα  μέλη του Συλλόγου μαζί και με τους γκαϊτατζήδες στους δρόμους της πόλης για την καθιερωμένη «Πατινάδα» με κατάληξη την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής όπου θα στηθεί ένα μικρό υπαίθριο «γλέντι», ενώ θα ακολουθήσει και η κεντρική παρουσία των χορευτικών τους τμημάτων στη σκηνή των Ελευθερίων.

Η φετινή σεζόν, όπως έκανε γνωστό η ίδια, θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη μεγάλη χορευτική παράσταση του συλλόγου στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ της Κομοτηνής, ενώ παράλληλα θα ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και τα υπόλοιπα τμήματα του Συλλόγου που λειτουργούν, όπως η ζωγραφική για παιδιά και η πλεκτική για κυρίες, που αποτελεί και νέα συνεργασία του Συλλόγου με το παράρτημα Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, αλλά και το τμήμα λατινικών χορών.

Συνεχής η αύξηση των μελών του Συλλόγου

Ερωτηθείσα σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και το μέλλον του Συλλόγου η κ.Αλμπανίδου δήλωσε αισιόδοξη, μετά και τα δύο χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των μελών του, τόσο στις δράσεις όσο και στα τμήματά του.

Η ίδια ωστόσο στάθηκε στη συνεχή «καλλιέργεια» καλών σχέσεων μεταξύ των μελών και των καθηγητών, ανάμεσα στους οποίους όπως τόνισε «υπάρχει συνεργασία, εμπιστοσύνη που έχει χτιστεί τόσα χρόνια, και επιμερισμός εργασίας». «Όλοι δουλεύουμε, έχουμε το μεράκι, την αγάπη για αυτό που κάνουμε, τη μεθοδικότητα, μεγάλο εθελοντισμό,  ώστε να επιτευχθούν και αυτοί οι στόχοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο έκφρασης αλλά και συνολικά να ομορφύνουμε τη δική μας ζωή και τις ψυχές μας, αλλά και να αγαπήσουμε περισσότερο και τον τόπο μας» ανέφερε.

«Αυτό θέλουμε, να προσφέρουμε κάτω από τη στέγη του συλλόγου της λαογραφίας και του πολιτισμού, όλη την κατάλληλη ατμόσφαιρα και το περιβάλλον, ώστε οι δημιουργικές δυνάμεις και οι ικανότητες του κόσμου να βρίσκουν τρόπους έκφρασης. Βέβαια στα όρια του εφικτού και όσο μπορούμε» κατέληξε ευχόμενη «όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι να έχουν μακρύ ορίζοντα και μέλλον, γιατί διαμέσου αυτών αναβαθμίζουμε την πόλη μας και προσπαθούμε να διατηρήσουμε την παράδοσή μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.