Εγκαινια για την εκθεση ζωγραφικης του Πολιτιστικου Συλλογου Ιασμου

Λειτουργεί και έκθεση αρχειακού υλικού για τα 40 χρόνια του Συλλόγου

Την ιστορία αλλά και το μέλλον του, στην επέτειο των 40 ετών παρουσίας του στην πολιτιστική ζωή του Ιάσμου συμπυκνώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου στο χώρο της Στέγης του, με τη λειτουργία αφενός της έκθεσης αρχειακού υλικού και φωτογραφίας, αφετέρου της έκθεσης ζωγραφικής.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, την Κυριακή, παρουσιάστηκε η ιστορία του Συλλόγου σε φωτογραφίες, από τα δρώμενα του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να δουν τους νεότερους εαυτούς τους, σε δράσεις που έχουν αφήσει εποχή ή άλλες που ίσως έχουν ξεχαστεί.

Βρίσκοντας διέξοδο μέσα από την έκφραση

Όσο για την έκθεση ζωγραφικής, σε αυτή συμμετείχαν μέλη της ομάδας ζωγραφικής του συλλόγου με έργα τους, καθώς και έργα που έγιναν στα εργαστήρια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενίων Κομοτηνής και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων».

Το εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, σημείωσε ο υπεύθυνος κ. Χάρης Μουρελάτος, έχει 12 ενήλικες, πολλοί από τους οποίους είναι άνω των 60 ετών, καθώς και 10 παιδιά.

Και ενώ το ξεκίνημα ήταν κάπως δειλό, κυρίως για τους ενήλικες, τελικά αφιερώθηκαν στη ζωγραφική με μεγάλο ενθουσιασμό, και συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτή.

Μία από τους ζωγράφους που εξέθεσαν τα έργα τους ήταν και η κ. Δέσποινα Λιάπη-Κοτούλα, που τόνισε πως είχε μεγάλη τρέλα από μικρή με τη ζωγραφική. Αργότερα ξεκίνησε τη ζωγραφική στην Κομοτηνή, και όταν ξεκίνησαν τα τμήματα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, ήρθε σε αυτόν.

«Έχω μεγάλη τρέλα με τη ζωγραφική, όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε, και έχει λάβει τις θετικές κριτικές από φίλους αλλά και αγνώστους.

Όσο για την τεχνοτροπία της, δεν έχει ιδιαίτερη προτίμηση, και κατευθύνεται όπου την εκφράζει, έχοντας βέβαια μεγάλη αγάπη για τον Vincent van Gogh.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.