Εγκαινια για την εκθεση φωτογραφιας «Εικονες απο Μεταξι»

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Εικόνες από Μετάξι».

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης συνεχίζοντας την δημιουργική του πορεία και ακολουθώντας την φιλοσοφία για συνεχή ανανέωση και εξέλιξη, υλοποίησε το φωτογραφικό έργο με τίτλο “Εικόνες από Μετάξι”.

Οι φωτογράφοι του Κέντρου, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ως μέσο δημιουργικής έκφρασης φωτογράφισαν το μετάξι. Η διαδρομή από την μουριά μέχρι το ύφασμα του μεταξιού, κρύβει ιστορίες και στιγμές που αποτυπώθηκαν μέσα από τον φωτογραφικό φακό μοναδικά. Έργα τέχνης, από έναν άλλο κόσμο – παράλληλο από αυτόν που βιώνουμε.

Το φωτογραφικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα τυπώθηκε πάνω σε ύφασμα από μετάξι. Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με ένα «διπλό» έργο τέχνης. Το ύφασμα από μετάξι προϊόν 100% βιολογικής καλλιέργειας και τις εικόνες από όλη την διαδικασία παραγωγής του.

Οι δημιουργοί – φωτογράφοι: Νίκος Ανδρεαδάκης, Γιάννης Γκόγκος, Χριστίνα Γκούσιου, Ηλίας Γρηγοριάδης, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Δημοσθένης Καραγεωργίου, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Ηλίας Παπαδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Γιούλα Πατσή, Ανέζα Σπανοπούλου, Τζούλια Τσιρίδου.

Στόχος του project είναι μέσω της φωτογραφικής τέχνης, το ευρύ κοινό να ανακαλύψει και να μάθει για την τέχνη του μεταξιού μέσα από εικόνες, δημιουργίες των φωτογράφων. Πιο συγκεκριμένα η έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστεί στο Σουφλί στην πρωτεύουσα του μεταξιού και στην Αλεξανδρούπολη.

Σκοπός είναι, με το παρόν έργο να επιτευχθεί η ανάδειξη και προβολή της τέχνης του μεταξιού αλλά και η σύγχρονη έκφραση μέσω της φωτογραφικής τέχνης.

Το αποτέλεσμα του έργου παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό, μέσω της έκθεσης φωτογραφίας “Εικόνες από Μετάξι” η οποία υλοποιείται, με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και του Δήμου Σουφλίου καθώς και την Υποστήριξη του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού.

Info

Εκθεσιακό Εικαστικό Κέντρο Νομαρχείου Έβρου (Βασιλέως Βασ. Αλεξάνδρου & Ψαρών, 68100, Αλεξανδρούπολη, 68400, Σουφλί), από 15 έως 20 Δεκεμβρίου 2023, καθημερινά 18:00 – 21:30.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.