Δυο ταινιες – σταθμος του ισπανοφωνου κινηματογραφου

Στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης από την Κινηματογραφική Λέσχη Κομοτηνής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κομοτηνής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Ισπανική Πρεσβεία παρουσιάζει στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης δύο πολυβραβευμένες ταινίες που αποτελούν σταθμό στην ιστορία του Ισπανικού κινηματογράφου!
 
Πρόκειται για την ταινία Βιριδιάνα του Λουίς Μπουνιουέλ που θα προβληθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και τη Στοκχόλημη του που θα προβληθεί την επομένη. Και οι δύο προβολές των ταινιών ξεκινούν στις 19.30. 

Βιριδιάνα του Λουίς Μπουνιουέλ

Η νεαρή Βιριδιάνα έχει διαλέξει μία ζωή σύμφωνη με το γράμμα του Θεού της. Η διαδρομή της μέσα στη ζωή δεν νοείται να αποκλίνει από τις θεϊκές οδηγίες. Βέβαια, ο κόσμος μέσα στον οποίο κινείται δεν μοιράζεται τις ίδιες αγνές προθέσεις. Λίγο πριν αφοσιωθεί επίσημα στον Θεό επισκέπτεται τον μοναδικό συγγενή της, ένα χήρο θείο. Ο καταθλιπτικός μεσήλικας με τις κρυφές, φετιχιστικές συνήθειες θα επιχειρήσει να την κάνει δική του για πάντα. Πνιγμένος από τις ενοχές και την αυτολύπηση, ο άνδρας θα αφήσει όλη του την περιουσία στην μακρινή ανιψιά. Η Βιριδιάνα θα βρει τώρα έναν καλύτερο τρόπο να υπηρετήσει τον Κύριό της : θα μαζέψει όλους τους ζητιάνους της πόλης μέσα στην πολυτελή έπαυλη. Ταυτόχρονα, ο γοητευτικός μοναχογιός του θανόντος θα εγκατασταθεί στην οικογενειακή κατοικία. Η σαρκοφάγα απληστία των ευνοούμενων και ο ακόμα πιο επικίνδυνος πόθος του νέου θα εκθέσουν τις υψηλές ιδέες της γυναίκας στην φτηνή πραγματικότητα. Μέχρι το τέλος, η Βιριδιάνα θα εξακολουθήσει να αποποιείται την ευτυχία, την επιλογή και την ελευθερία και θα περιφέρεται με το ακάνθινο στεφάνι πάνω στην ξανθή της κόμη. Φυσικά, κανένας Θεός δεν θα προθυμοποιηθεί να τη σώσει από τον αληθινό κόσμο. 

Στοκχόλμη του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Ένα βράδυ σε μια ντισκοτέκ βλέπεις μια κοπέλα και την ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα. Της το λες αλλά δεν σου δίνει σημασία. Επιμένεις και καταφέρνεις να περάσεις τη νύχτα μαζί της. Την πείθεις και καταλήγετε στο κρεβάτι. Τι συμβαίνει αν την επομένη δεν είναι η κοπέλα που φαινόταν;
 
Ένα βράδυ σε μια ντισκοτέκ, είσαι κουρασμένη κι έρχεται ο τυπικός πέφτουλας που λέει ότι σ’ ερωτεύτηκε. Του λες να φύγει, αλλά επιμένει. Διαπιστώνεις ότι δεν είναι ο τυπικός πέφτουλας, είναι χαριτωμένος, γοητευτικός κι επιπλέον ερωτευμένος. Σ’ αρέσει και αφήνεσαι να περάσεις τη νύχτα μαζί του. Τι συμβαίνει αν την επομένη δεν είναι ο νεαρός που φαινόταν;
Η ταινία έχει κερδίσει βραβεία Γκόγια και Φερόθ και Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μάλαγα.
Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών.
 
Info
Και οι δύο ταινίες προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.