Δυναμικα μπηκε στη νεα Χρονια ο Πολιτιστικος Χορευτικος Συλλογος Θρακων Κομοτηνης

Χρήστος Τζερνικούδης «Είναι στο DNA μας να αναδεικνύει η παράδοση όλα τα καλά χαρακτηριστικά των Ελλήνων»

Την νέα χρονιά με τον ετήσιο χορό του καλωσόρισε ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στη μουσική σκηνή «Αστραία» στον Ίασμο.
 
Την εκδήλωση πλαισίωσε η θρακιώτικη παραδοσιακή ορχήστρα με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου και Νίκο Ζαπάρτα, ενώ τις χορευτικές τους ικανότητες επέδειξαν αρχικά τα παιδιά των τμημάτων του Συλλόγου, και στη συνέχεια όλοι όσοι βρέθηκαν στο κέντρο, δείχνοντας ότι μένουν πάντα κοντά στην παράδοση.
 

Τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Τζερνικούδης, ο οποίος τόνισε πως παρόλες τις συγκυρίες ο κόσμος τους τιμά, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από όσους δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν λόγω χώρου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα τους έχουν κοντά τους σε μια άλλη εκδήλωση.
 
Στόχος του χορού τους, επισήμανε, είναι να περάσει καλά ο κόσμος, να ξεχαστεί από την καθημερινότητα, και «επειδή είναι στο DNA μας να αναδεικνύει η παράδοση όλα τα καλά χαρακτηριστικά των Ελλήνων, είναι και ένας τρόπος να ξεπεράσουμε όποιο πρόβλημα υπάρχει και να πάμε μπροστά».
 

Άλλωστε το κοινό έχει γυρίσει στην παράδοση και παραμένει, στηρίζοντας την εμφατικά, βρίσκοντας μέσα από αυτή μια ευκαιρία να κάνει μια επανεκκίνηση, μέσα από την ανθρώπινη επαφή, τη στενή συλλογικότητα που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων, την καλή διάθεση και όλες τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που κάνουν, στις οποίες τους βοηθά και στηρίζει όλος αυτός ο κόσμος που εμπιστεύεται το σύλλογό. 

Ο προγραμματισμών των δράσεων για τη νέα χρονιά 

Το επόμενο διάστημα τα μέλη του Συλλόγου έχουν προγραμματίσει πολλές δράσεις, ξεκινώντας από τις εορταστικές εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης του Δήμου Κομοτηνής, τον Μάρτιο θα πραγματοποιήσουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη βραδιά μικρού χορευτή για τα παιδικά χορευτικά τους τμήματα, την εκδρομή προσκυνηματικού χαρακτήρα που πραγματοποιούν κάθε χρόνο με αφορμή τους Χαιρετισμούς, αλλά και την εκδρομή που θα γίνει φέτος στη Φλώρινα, για να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου και να έρθουν σε επαφή με άλλους συλλόγους.


 
Οι δράσεις κορυφώνονται προς το καλοκαίρι, με προτάσεις για παιδικό φολκλορικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τη Δράμα και την Κέρκυρα, ενώ θα συμμετάσχουν τον Ιούνιο στα Καραϊσκάκεια στην Καρδίτσα, και θα πραγματοποιήσουν την κεντρική τους εκδήλωση, που κλείνει τη χορευτική χρονιά, μέσα στο καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.