Δρασεις ευαισθητοποιησης απο το ΠΙΟΠ στο Σουφλι

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο (2022/2023), οργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης για παιδιά, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Τζίβρε, στο Σουφλί.

Αναλυτικά:

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 (ώρα 11:00) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι «Ένας μαγικός κόσμος», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών και Νεολαίας Δήμου Σουφλίου ΚΙΝΗΣΟΥ. Στο εργαστήρι, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 8 ετών και άνω, οι μικροί φίλοι θα ανακαλύψουν τη μαγεία της φύσης. Αξιοποιώντας όλες τις αισθήσεις, θα εξερευνήσουν οικοτόπους και θα μιλήσουν για τα φυτά και τα ζώα που ζουν στην περιοχή και τη σημασία προστασίας τους. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ευφάνταστα υλικά, θα δημιουργήσουν αξεσουάρ και άλλα χρηστικά αντικείμενα, εμπνευσμένα από ήρωες παιδικών ταινιών ζωντανεύοντας φυσικά τοπία.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 (ώρες 09:30 και 11:00) θα οργανωθεί η παράσταση αφήγησης «Λόγια από χώμα και νερό, αέρα και φωτιά» με ζωντανή μουσική, από το Μελωμύθι, για Νηπιαγωγεία και σχολικές ομάδες Α΄-Γ΄ Δημοτικού. Η γη μάς αγκαλιάζει, μάς φροντίζει, μάς προσφέρει απλόχερα τα δώρα της. Χώμα που γεννά, νερό που αναπτύσσει, αέρα που μοιράζει και φωτιά που τιθασεύει μα δύσκολα τιθασεύεται. Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης τα αγκάλιασε ο άνθρωπος από την πιο πρωτόγονη μορφή του και ένιωσε τη δύναμή τους. Αυτή τη δύναμη την έκρυψε σε λόγια, ιστορίες, μύθους και τραγούδια όλων των πολιτισμών. Τα λόγια αυτά θα ακούσουν οι μικροί μαθητές για να αντιληφθούν τη σοφία που κρύβουν και την ανάγκη για σεβασμό στα τέσσερα στοιχεία της μάνας γης.

Info

Η συμμετοχή στις δράσεις και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μετάξης, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.