Διπλη η στοχευση της 5ης Γιορτης Εργαστηριων του «Αθηνιωνα»

Γιορτή ανάδειξης του έργου των υφιστάμενων μαθητών και δασκάλων αλλά και προσκλητηρίου σε ενδεχόμενα νέα μέλη

Επιστρέφει δύο χρόνια μετά, καθώς η πανδημία στάθηκε τροχοπέδη στα όποια σχέδια για δια ζώσης συναντήσεις και συλλογικές διοργανώσεις, η καθιερωμένη «5η Γιορτή των εργαστηρίων 2022» του Συλλόγου Καλλιτεχνών ν. Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ» την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Ο λόγος για την καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου Καλλιτεχνών που έχει διττό στόχο. Αφενός την προβολή του έργου των μαθητών αλλά και των δασκάλων του Συλλόγου και αφετέρου την περαιτέρω επικοινώνηση της αξίας των εικαστικών στην ζωή μικρών αλλά και μεγαλύτερων συμπολιτών.

Μία εκδήλωση που επιδιώκει όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης να απευθυνθεί στην «πολλαπλή νοημοσύνη του κόσμου» κάνοντας την διαφορά.

Γιορτή ενθάρρυνσης μαθητών και καθηγητών

Όπως ανέφερε ο ίδιος πρόκειται για μια γιορτή δια μέσου της οποίας επιδιώκεται η συμβολική τιμή και η ενθάρρυνση τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών του Συλλόγου, για την προσπάθεια η οποία επιτελείται ώστε να αποκτήσουν τα εικαστικά την απήχηση που τους αξίζει και εντός της Ροδόπης, γεγονός που επιτυγχάνεται και μέσα από συνεργασίες όπως αυτές με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδίτη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων, το αποτέλεσμα των οποίων καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να παρουσιαστεί επίσης στην έκθεση.

Όπως εξήγησε «θα δούμε τι έχουν καταφέρει τα μέλη των φίλιων συλλόγων με την συνδρομή του Αθηνίωνα και των καθηγητών μας που τους συνδράμουν», τονίζοντας πως θα ακολουθήσει η παρουσίαση ενός project στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν τα υπάρχοντα παιδιά μέλη του Συλλόγου, τα οποία στο σύνολό τους και χωρίς καμία διάκριση θα βραβευτούν αμέσως μετά. Το βασικό μήνυμα της εν λόγω δράσης άλλωστε είναι η επικοινώνηση της προσπάθειας που επιτελείται εντός του Συλλόγου ειδικά με τους νεαρότερους καλλιτέχνες και η περαιτέρω ενθάρρυνσή τους.

Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν βίντεο αλλά και υλικό από τα δύο νεοεισαγόμενα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Συλλόγου, που αφορούν στην «Art Therapy: Εικαστική Θεραπεία για όλους» και στην «Εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής Ρομποτικής» που ξεκίνησαν φέτος και συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των Ροδοπιτών.

Στο 50% των μαθητών της προ covid εποχής οι φετινοί μαθητές

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των τελευταίων ετών ο κ. Ασσαριωτάκης τόνισε πως τα δύο τελευταία χρόνια λειτούργησαν ιδιαίτερα αρνητικά και σε ό,τι αφορά τον Σύλλογο ο οποίος ωστόσο «άντεξε και επιθυμούμε να επανακάμψουμε». Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως τόνισε και οι αριθμοί κατατείνουν προς την κατεύθυνση αυτή καθώς φέτος ο Σύλλογος μπορεί να μην αριθμεί 220 μαθητές που κατάφερε να έχει πριν την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο κυμαίνεται στο 50% γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο που αποδεικνύει ότι «τα εικαστικά έχουν την απήχηση που επιθυμούμε και εμείς να έχουν».

Κλείνοντας ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την μη επαναφορά των περιορισμών της πανδημίας από τον προσεχή Σεπτέμβρη εξηγώντας πως ναι μεν οι εικαστικοί δεν εμποδίστηκαν από την πανδημία, η οποία αποτέλεσε αφορμή και έμπνευση για δημιουργία ωστόσο υπολειπόταν η αναγκαία διαλεκτική με το κοινό, η οποία επιθυμούν να παραμείνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.