«Δημιουργικη Γραφη & Φιλαναγνωσια. Η λογοτεχνια στην εκπαιδευση»

Εκδήλωση από το ΕΑΠ στην Τετάρτη 18 Μαΐου στην Τσανάκλειο

Το Παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας επικαιροποίησης και εμβάθυνσης των γνώσεων των φοιτητών, αποφοίτων και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα της επιστήμης τους, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «Δημιουργική Γραφή & Φιλαναγνωσία. Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση». Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τσανάκλειου (Δημοκρίτου και Στουκόπουλου, Κομοτηνή). 

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων-παρουσιάσεων έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως: 

Ιακωβίδου Σοφία (ΣΕΠ ΔΓΡ ΕΑΠ, Επ. Καθ. ΤΕΕΠΗ ΔΠΘ) «Σε τι χρησιμεύει η θεωρία της λογοτεχνίας σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής;» 

Κιοσσές Σπύρος (ΣΕΠ ΕΑΠ, Ε.ΔΙ.Π. ΤΕΦ ΔΠΘ) «Η φιλαναγνωσία και η δημιουργική γραφή στη λογοτεχνική εκπαίδευση» 

Βλαστάρης Κωνσταντίνος (ΣΕΕ ΠΕ 70 -ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ) «Η τάξη ως εργαστήριο δυνητικής λογοτεχνίας. Το παιχνίδι των αυτοδεσμευτικών κανόνων στη δημιουργική γραφή» 

Στοφόρος Κωνσταντίνος (Δημοσιογράφος, Συγγραφέας) «Ένα βιβλίο δεν μένει ποτέ από βενζίνη: Εννιά τρόποι και πολλοί λόγοι για να γίνει το βιβλίο μέρος της καθημερινότητάς μας – Φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι» 

Στους συμμετέχοντες θα υπάρχει προς διανομή έντυπο υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται από το 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

Info

Λόγω των περιορισμένων θέσεων απαιτείται υποβολή αίτησης συμμετοχής στην φόρμα: https://pdeamthr.sites.sch.gr/index.php/epiloges-main-menu/aitisi-symmetoxis

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με 

το Παράρτημα ΕΑΠ Κομοτηνής, Τηλ. 2531030404, Email: [email protected] 

την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, Τηλ. 25310 83510, Email: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.