Διημερο αφιερωμα στην κλασικη μουσικη

Σήμερα και αύριο στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Διήμερο αφιέρωμα στην κλασική μουσική, διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, η Δημωφέλεια Καβάλας, το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Απριλίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.  
 
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:
– Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» και ώρα 20.30 τη μουσική παράσταση με τίτλο «Πάμε κλασική;». Κορυφαία μουσικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου παρελαύνουν ενώπιόν μας, ερμηνευμένα από την κλασική ορχήστρα και χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Εκλεκτά και οικεία μουσικά θέματα ξορκίζουν την εικόνα της «απόμακρης» και «για ολίγους» κλασικής μουσικής και καταδεικνύουν το μεγαλείο της αμεσότητας και της διαχρονικότητάς της. Προλογίζει και σχολιάζει ο Γεώργιος Β. Μονεμβασίτης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός και ιστορικός μουσικής.
Διεύθυνση Ορχήστρας/ διδασκαλία/επεξεργασίες: Χρυσούλα Μίσχου
Διεύθυνση Χορωδίας/διδασκαλία: Κωνσταντία Κύπρου
– Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» και ώρα 18.00 την ομιλία με τίτλο «Αυτό, κάτι μου θυμίζει…». Μία γοητευτική παρουσίαση με μουσικά παραδείγματα που σχετίζονται με την «κλοπή» και τη «μίμηση» στη μουσική.
Ομιλητής: Γεώργιος Β. Μονεμβασίτης
 
Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.