Diego Rivera, Λακης Τζιμκας και Γιωργος Κλουντζος η αλλιως οι “Trio Jazz” μας υπενθυμισαν την μαγεια της Jazz

Σε ένα μοναδικό live στην Μαρμελάδα Wine Bar

Πιστή στην αγάπη της για την καλή μουσική, που την έχει μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία και στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης η Μαρμελάδα Wine Bar παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, ένα σχήμα σπάνιο, με έντονο αμερικάνικο στοιχείο αποτελούμενο από τρεις μουσικούς, ο καθένας απ’ αυτούς με σημαντική ιστορία στην χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό για την πόλη μας live.
 
Ο λόγος για τους “ Trio Jazz” που αποτελούνται από τους Diego Rivera, Λάκη Τζίμκα και Γιώργο Κλούντζο, που ήρθαν στην σκηνή της Μαρμελάδας και μας υπενθύμισαν την αξία της Jazz που δεν ακούμε συχνά live στην πόλη μας.
 
Front man της μπάντας ο σαξοφωνίστας Diego Rivera, καθηγητής της Jazz στο Michigan State University, ένας άνθρωπος με συναυλίες σε Αμερική, Ρωσία, Ιαπωνία, δεξιοτέχνης του σαξοφώνου. Στο κοντραμπάσο ο γνωστός για την ιδιαίτερη τεχνική του Λάκης Τζίμκας, έχοντας στην πλάτη του συνεργασίες αλλά και σχήματα που έχουν αφήσει ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τέλος στα τύμπανα ένα νέο ταλέντο της ευρωπαϊκής Jazz o Γιώργος Κλούντζος κάτοικος Γαλλίας, τον γνωρίζουμε από συνεργασίες του με τους σημαντικότερους έλληνες τζαζίστες όπως ο Κώστας Μαγγίνας και ο David Lynch, που φιλοξενήθηκαν στην Κομοτηνή κατά τον φετινό χειμώνα.
 
Για περισσότερες από τρεις ώρες οι προαναφερθέντες κύριοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από κλασσικά κομμάτια της παγκόσμιας jazz σκηνής, αλλά και συνθέσεις από τις προσωπικές τους μουσικές «διαδρομές», που όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής ο κ.Λάκης Τζίμκας, πριν από το live συναντώνται πλέον και αναμένεται να βγάλουν καρπούς, σε μορφή cd τους επόμενους μήνες.

Λάκης Τζίμκας «Η τέχνη αποτελεί την πιο υγιή διέξοδο του ανθρώπου από τα προβλήματα της καθημερινότητας»

Όπως τόνισε ο κ. Τζίμκας η μουσική του συνεργασία με τον Diego Rivera ξεκίνησε τυχαία πριν ένα χρόνο στην Θεσσαλονίκη, απ’ όπου και κατάγεται η σύζυγος του Diego Rivera, μία συνάντηση που αποτέλεσε την απαρχή μίας μεγάλης φιλίας και μίας εποικοδομητικής συνεργασίας.
 
Άλλωστε όπως τόνισε ο ίδιος η jazz σκηνή λαμβάνει πλέον όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση και στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της ελευθερίας που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες, σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή υλικού, αλλά και την παρακολούθηση όλων όσων συμβαίνουν στον κόσμο και στις πολιτιστικές πρωτεύουσες αυτού ανά πάσα στιγμή.
 
Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν όπως υπογράμμισε και οι χώροι, όπως η Μαρμελάδα που δίνουν το βήμα στους Jazz μουσικούς να ακουστούν.
 
Ο κ. Τζίμκας αναφέρθηκε και στην έλλειψη μουσικής παιδείας στην Ελλάδα, σε σύγκριση πάντα με τις «σχολές» του εξωτερικού, αποτέλεσμα όπως είπε των δαπανών που γίνονται ή μάλλον δεν γίνονται για την παιδεία. Ο ίδιος ωστόσο ανέφερε ως ένα πολύ καλό παράδειγμα μουσικής καλλιέργειας που λαμβάνουν τα παιδιά στην χώρα μας, τα μουσικά σχολεία που προσφέρουν την δυνατότητα πρακτικής και θεωρητικής εμβάθυνσης των νέων στη μουσική.
 
Κλείνοντας ο ίδιος επανέλαβε ένα ρητό που λέει πως η τέχνη δημιουργεί ερωτήσεις παρά προσφέρει απαντήσεις, τονίζοντας πως η τέχνη παρόλα αυτά σίγουρα αποτελεί την πιο υγιή διέξοδο του ανθρώπου από τα προβλήματα της καθημερινότητας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.