Διακριση για τον Νικο Καμπασελε στα Chaniartoon Comic Awards 2021

Κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία "Best Illustration”

Έφτασε η ώρα των ανακοινώσεων για τα “Chaniartoon Comic Awards 2021” μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση του 5ου “Chaniartoon – International Comic & Animation Festival 2021” που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το διάστημα 13 έως 28 Σεπτεμβρίου και ανάμεσα τους βρίσκεται και το όνομα του Θρακιώτη δημιουργού Νίκου Καμπασελέ.

Το Chaniartoon είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που περιλαμβάνει κόμικ, εικονογραφήσεις, σκίτσο, αλλά και κινούμενο σχέδιο, game design με καινοτόμες εφαρμογές 3D, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας· ένα φεστιβάλ που έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους καλλιτέχνες ως «το καλύτερο φεστιβάλ για καλλιτέχνες».

Ο στόχος απλώς και ουσιώδης: η προώθηση του συνόλου του καλλιτεχνικού δυναμικού της χώρας, τόσο στο κοινό όσο και στους επαγγελματίες. Έτσι, το κοινό θα έρθει σε επαφή με αυτήν την εφαρμοσμένη τέχνη, αλλά και ο καλλιτέχνης με τον κόσμο, μέσω των έργων του.

Το φετινό φεστιβάλ είχε ως κεντρικό θέμα την «αν-ισότητα».

Ο Αλεξανδρουπολίτης δημιουργός Νίκος Καμπασελέ ο οποίος πριν από λίγο διάστημα κυκλοφόρησε και τις νέες του δημιουργίες από τις Εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» βρίσκεται ανάμεσα στις λίστες των φετινών βραβείων, καθώς όπως ανακοινώθηκε κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία “Best Illustration”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.