Διαδικτυακα η εκδηλωση μνημης για τον ιδρυτη του Θρυλοριου, Τζορτζ Τρελοαρ

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τα αποκαλυπτήριά του μνημείου του στη γενέτειρά του στο Ballarat

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ετήσια εκδήλωση μνήμης για την αναγνώριση της συμβολής του Τζορτζ Ντέβιν Τρελόαρ στην εγκατάσταση πάνω από εκατό χιλιάδων χριστιανών προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής, μεταξύ των οποίων και οι κάτοικοι του Θρυλορίου από τον οποίο πήρε το όνομά του, στη βόρεια Ελλάδα τη δεκαετία του 1920.

Το μνημείο Τρελόαρ ανεγέρθηκε στο Sturt Street στο Ballarat – τη γενέτειρα του – τον Σεπτέμβριο του 2019. Το μνημείο ήταν το έργο της επιτροπής μνημείου George Treloar και της πόλης του Ballarat, και χρηματοδοτήθηκε από πολλούς υποστηρικτές, μεταξύ των οποίων η οικογένειά του και διάφορες ελληνο-αυστραλιανές οργανώσεις.

Λόγω των περιορισμών του COVID19, αυτή η ετήσια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν την κατάθεση ενός συμβολικού στεφάνου στο μνημείο στο Ballarat από την πρώην δήμαρχο του Ballarat, Cr Samantha McIntosh, με σύντομες τοποθετήσεις εκ μέρους των σημαντικότερων χορηγών του μνημείου.

Η κ. Λίτσα Αθανασιάδη, διευθύντρια της Επιτροπής Μνημείων George Devine Treloar, θα μιλήσει επίσης για την νεότερη δράση της Επιτροπής, ένα νέο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη John Irwin που αφηγείται την ιστορία του George Devine Treloar και του Μνημείου.

Για να παρακολουθήσετε την τελετή, μπορείτε να εγγραφτείτε ΕΔΩ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.