“Dancing Routes”: Ενα χορευτικο φεστιβαλ με πολυπλευρη στοχευση ξεκινα στην Κομοτηνη

Η Σχολή Χορού “Plie” δίνει την ευκαιρία σε όλους να έρθουν σε επαφή με την κίνηση

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του οράματός της να δημιουργήσει ένα χορευτικό φεστιβάλ στην πόλη της Κομοτηνής, αποτελεί για την κ.Φωτεινή Κουτλογεωργίου το φεστιβάλ με τίτλο  “Dancing Routes” που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το προσεχές τριήμερο, 17 με 19 Μαρτίου στον χώρο της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Plie”.

Μια διοργάνωση που όπως εξήγησε η ίδια μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» επιδιώκει την αποκέντρωση της τέχνης και του χορού ειδικότερα από την πρωτεύουσα στην ελληνική επαρχία αλλά και την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας, μικρότερων και μεγαλύτερων, να ασχοληθούν με την κίνηση και να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους.

Ένα φεστιβάλ για όλους

Άλλωστε όπως τόνισε η διοργάνωση δεν απευθύνεται μόνο σε όσους και όσες έχουν προηγούμενη χορευτική εμπειρία, αλλά ακόμα και σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ξανά με τον χορό και την κίνηση και θα τους ενδιέφερε να ξεκινήσουν κάτι έστω και σε επίπεδο σεμιναριακό.

Μεταξύ των σεμιναρίων που θα λάβουν χώρα η ίδια αναφέρθηκε στο εργαστήριο αυτογνωσιακής κίνησης που θα πραγματοποιηθεί από την χορεύτρια και ψυχολόγο κ.Βίκυ Αγγελίδου και θα αφορά στην προσωπική κίνηση του καθενός, όπως και το χοροθεατρικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών που επίσης δεν απαιτεί πρότερη γνώση του χορού, αλλά έχει διασκεδαστικό χαρακτήρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης θα λάβουν χώρα σειρά σεμιναρίων από διακεκριμένους καθηγητές – εκπαιδευτές, αλλά και βραδινές παραστάσεις από αυτούς, γεγονός διόλου τυχαίο μιας και μια ακόμα επιδίωξη της όλης διοργάνωσης είναι η δημιουργία ενός χορευτικού πυρήνα στην πόλη της Κομοτηνής αλλά και η θεσμοθέτηση μιας διοργάνωσης με εορταστικό χαρακτήρα, στην οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι που αγαπούν την κίνηση και τον χορό.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Πρόσκληση συμμετοχής όπως έκανε γνωστό η κ.Κουτλογεωργίου έχουν λάβει και συνάδελφοι της στην Κομοτηνή, πρόσκληση την οποία επανέλαβε και ραδιοφωνικά ούτως ώστε όπως τόνισε «να συνυπάρξουμε όλοι μαζί». Άλλωστε όπως επεσήμανε «η περιοχή μας έχει καλλιτεχνικό δυναμικό και αν καταφέρουμε να μαζευτούμε όλοι μαζί μόνο κάτι καλό μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα».

Η ίδια θέλησε να ευχαριστήσει και τον κ.Γιάννη Καραγκιουλμέζη με τη βοήθεια όπως τόνισε του οποίου η σχολή χορού “Plie” θα μεταμορφωθεί σε ένα χορευτικό stage για τις ανάγκες των παραστάσεων, για να καλέσει έπειτα όλον τον κόσμο να δώσει το παρών. Όπως ανέφερε «ακόμα και άνθρωποι χωρίς καμία πρότερη εμπειρία να τολμήσουν να έρθουν σε επαφή με την κίνηση, γι’ αυτήν θα μιλήσουμε και για το ανθρώπινο σώμα» για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «το κάθε σώμα μπορεί να κινηθεί και ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του κίνηση, η οποία έχει ένα μοναδικό ενδιαφέρον».

Info

Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος στα εκπαιδευτικά εργαστήρια καθώς και για να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις απαιτείται κράτηση θέσης. 

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 8 ευρώ, παιδικό και συμμετέχοντες στα εργαστήρια 5 ευρώ. 

Περισσότερες πληροφορίες : www.dancingrouteskomotini.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.