Χρωμα στα συναισθηματα τους εδωσαν παιδια της Κομοτηνης

Στη βιωματική δράση «Η παλέτα των συναισθημάτων» που διοργάνωσε στο Λαογραφικό Μουσείο η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

Δράσεις βιωματικού και µη χαρακτήρα σε σχολικές μονάδες της Ροδόπης, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής,  που σχετίζονται µε την προώθηση της ψυχικής υγείας, την ενσυναίσθηση και την στήριξη της διαφορετικότητας, πραγματοποιούνται από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 1ης Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας που διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η πρώτη εκδήλωση έλαβε χώρα στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, με το κλιμάκιο Παιδιών και Εφήβων Ν. Ροδόπης της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος να πραγματοποιεί 3ωρο βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν σημαντική, με το εργαστήριο να έχει θέμα «Η παλέτα των συναισθημάτων: δίνω χρώμα στα συναισθήματά μου».

Το εργαστήριο περιλάμβανε την ανάγνωση του παιδικού βιβλίου «η παλέτα των συναισθημάτων» όπου με τη βοήθεια της ηρωίδας, μέσα από την ομαδική αλληλεπίδραση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν, να αναγνωρίσουν, να χρωματίσουν και να αποδεχθούν τα συναισθήματά τους.

Τα μέλη του κλιμακίου ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία τη ΔΚΕΠΠΑΚ και την πρόεδρο της κ. Νατάσα Λιβεριάδου, αλλά και την μουσειολόγο κ. Κέλυ Γκόγκου που βοήθησε στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

Η κ. Γκόγκου από την πλευρά της τόνισε πως η ΔΚΕΠΠΑΚ στέκεται πάντα αρωγός σε όλες τις δράσεις που γίνονται στην πόλη, και δεν θα μπορούσε να πει όχι στα βιωματικά εργαστήρια που διοργάνωσε η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος για τους μικρούς τους φίλους.  «Μη ξεχνάμε ότι το μουσείο συμβάλει στην προαγωγή της ψυχικής και κοινωνικής υγείας. Το Μουσείο είναι ανοιχτό για όλους» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.