Χριστουγεννα με τον Πινοκιο θα κανει η Κομοτηνη

Το θεματικό πάρκο το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί κάτι πολύ μεγαλύτερο στο μέλλον

Κάλεσμα για συμμετοχή σε όλους τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας

Να κάνει μια δυναμική αρχή θέλει ο Δήμος Κομοτηνής στην νέα Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα στήσει στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, με βάση τον Πινόκιο, την ξύλινη μαριονέτα που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι και τα κατάφερε.

Το πάρκο «Οι περιπέτειες του αυθεντικού Πινόκιο» τελεί υπό την αιγίδα του Fondazione Nazionale Carlo Collodi και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «European Fairy Tale Route», μέλος του Council of Europe, και θα υλοποιηθεί από την δημιουργική ομάδα Dream Workers, που έχει στο ενεργητικό της το στήσιμο της Ονειρούπολης στη Δράμα, του Πάρκου των Ξωτικών στα Τρίκαλα, μαζί με μια σειρά άλλων δράσεων, και τώρα φέρνει το ταλέντο της στην Κομοτηνή.

Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Κομοτηνής έχει προσκαλέσει τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Carlo Collodi, το οποίο ασχολείται με την προστασία και την διάδοση των έργων του Ιταλού συγγραφέα, το διασημότερο των οποίων είναι «Οι περιπέτειες του Πινόκιο», τον Bernacchi Pier Francesco να έρθει στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου, την οποία αποδέχτηκε και ελπίζει πως, ανάλογα με τις συνθήκες, θα μπορέσει να επισκεφτεί για να συνομιλήσει με τα παιδιά που θα γνωρίσουν τον Πινόκιο.

Για το πάρκο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης και ο εκπρόσωπος της δημιουργικής ομάδας Dream Workers, κ. Γρηγόρης Αβανίδης, προσκαλώντας τους πολίτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο να κάνουν το ταξίδι στο πάρκο αυτό, που αποτελεί μόνο την αρχή, μιας και όπως τόνισε ο κ. Αβανίδης, από το μικρό αυτό θεματικό πάρκο μπορεί να δημιουργηθεί, με την πάροδο του χρόνου, κάτι πολύ μεγάλο για την Κομοτηνή αλλά και όλη τη Θράκη.

Το πάρκο θα είναι ανοιχτό σε 24ωρη βάση για περιήγηση και το ωράριο λειτουργίας για τις ξεναγήσεις θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.

Ευκαιρία να απολαύσουν το παραμύθι τα παιδιά

Μετά από 2 χρόνια περιορισμών φέτος η Κομοτηνή θα γιορτάσει κανονικά τα Χριστούγεννα, σημείωσε ο κ. Γκαράνης, εξηγώντας πως θέλουν να δώσουν σε όλους τους πολίτες της Κομοτηνής, και ιδίως στα παιδιά, την χαρά που δεν μπορούσαν να έχουν.

Τα Χριστούγεννα είναι περίοδος ζεστασιάς, αγάπης, μαγείας και παραμυθιού, και έτσι θα στήσουν στο μαγεμένο πάρκο της πόλης το παραμύθι του Πινόκιο, με τις σκανδαλιές και τις περιπέτειές του.

«Οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν αυτό το παραμύθι, και οι μεγαλύτεροι θα μπορέσουν να διασκεδάσουμε με τις εκδηλώσεις που θα κάνουμε βασισμένες στο παραμύθι» ανέφερε.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να βελτιώσουν την κινητικότητα στην πόλη μας τα Χριστούγεννα, και πιστεύουν πως ο Πινόκιο θα είναι πολύ καλός οικοδεσπότης για τους επισκέπτες.

Για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού έχουν μαζί τους την εταιρεία Dream Workers και ελπίζουν πως με την εμπειρία τους θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν να κάνουν ότι καλύτερο γίνεται για τα Χριστούγεννα.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα συνδράμουμε και θα βοηθήσουμε να γίνουν πολύ ωραίες οι εκδηλώσεις μας, και να περάσουμε τις γιορτές διαφορετικά, χωρίς περιορισμούς και φωτεινά Χριστούγεννα» κατέληξε.

Την εμπειρία της φέρνει η ομάδα Dream Workers

Από την πλευρά του ο κ. Αβανίδης ευχαρίστησε το Δήμο για την ευκαιρία που έδωσε στη δημιουργική τους ομάδα να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό πάρκο φέτος τα Χριστούγεννα στην πόλη.

Μετέφερε δε την εμπειρία που έχουν ζήσει ως ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, βλέποντας περιοχές να αλλάζουν μέσα από κάποιες χριστουγεννιάτικες γιορτές ή την ανάπτυξη θεματικών πάρκων.

Το 2004 ξεκίνησαν την Ονειρούπολη της Δράμας, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της, για 8 χρόνια. στη συνέχεια τους έγινε πρόταση από το Δήμο Τρικκαίων, και σχεδίασαν τον Μύλο των Ξωτικών, που συγκεντρώνει περίπου 1 εκ. επισκέπτες κατά την λειτουργία του.

Παράλληλα ανέπτυξαν έργα σε συνεργασία με την ΔΕΘ HELEXPO, όπως το εργοστάσιο και το Μουσείο Σοκολάτας, δημιούργησαν τους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά, μυθολογικά πάρκα και άλλα.

«Μέσα από αυτά τα έργα είδαμε πραγματικά να ζωντανεύουν περιοχές, είδαμε ότι τα θεματικά πάρκα είναι ο ορισμός της ανάπτυξης για ένα τόπο, και το είδαμε σε πραγματικές συνθήκες» ανέφερε.

Μοναδική ευκαιρία για το Δήμο Κομοτηνής

Για αυτό και θεωρεί πως βρίσκονται μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία φέτος για το Δήμο Κομοτηνής, που αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία, το θεματικό πάρκο για τον Πινόκιο να είναι η αρχή, και το πρώτο βήμα για κάτι μεγάλο που θα δούμε τα επόμενα χρόνια στην Κομοτηνή.

«Θέλω να είμαστε ρεαλιστές, το οικονομικό περιβάλλον επηρεάζει την κατάσταση, τα Χριστούγεννα πολλές φορές απαιτούν μεγάλα μπατζετ, και ήταν σοφή η επιλογή της διοίκησης του Δήμου να επιλέξει ένα διαφορετικό μοντέλο εορτασμού των Χριστουγέννων», σημείωσε, και παράλληλα με όλες τις δράσεις που ούτως ή άλλως υλοποιεί κάθε χρόνο, να μπει αυτό το μικρό, φιλόξενο, παιδικό θεματικό πάρκο.

Ελπίζει δε πως αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιαστεί, γιατί ίσως είναι η προσπάθεια που θα φέρει τα επόμενα πολύ μεγάλα βήματα που θα αλλάξουν τα Χριστούγεννα όχι μόνο στην Κομοτηνή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Σημαντικό θεωρεί επίσης πως το πάρκο έχει τα πραγματικά δικαιώματα για τον Πινόκιο, και αποτελεί τιμή για την πόλη που βρίσκεται εδώ.

Τέλος δεσμεύτηκε εκ μέρους της ομάδας να γίνει μια πραγματικά σπουδαία προσπάθεια για να γίνει ένας χώρος στον οποίο θα υπάρχει μια ζεστή μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το πάρκο.

«Το πάρκο της αγίας Παρασκευής δεν θα γίνει αμέσως Ντίσνευλαντ, αλλά θα είναι μια μεγάλη αγκαλιά, με ανθρώπους που θα έχουν διάθεση να κερδίσουν τα χαμόγελα των  μικρών παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας για μια προσπάθεια που θα μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.