«Χριστος γεννιεται, χαρα στον κοσμο, στην οικουμενη»

Χριστουγεννιάτικη Μουσική Σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης

Το αδιαχώρητο επικράτησε για ακόμα μια φορά στην εορταστική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, που φέτος έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης.

Στην συναυλία αυτή οι ορχήστρες και οι χορωδίες του Μουσικού σχολείου, ξεκινώντας από την χορωδία Βυζαντινής Μουσικής, συνεχίζοντας με την ορχήστρα εγχόρδων, τη φιλαρμονική ορχήστρα, την παραδοσιακή χορωδία και την παραδοσιακή ορχήστρα, έδειξαν τις ικανότητές τους αλλά και την μουσική δουλειά που γίνεται στο σχολείο, με παραδοσιακά κάλαντα, μελωδίες και τραγούδια των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης, η χορωδία και το φωνητικό σύνολο του οποίου ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους από τον Πόντο μέχρι την Κάτω Ιταλία, με τις διάφορες εκδοχές για τα κάλαντα, με τη συναυλία να κλείνει με τη σύμπραξη του Αρχείου με το Σύνολο εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.