Χιλιαδες Θρακιωτες απο ολη την Ελλαδα στο 8ο Πανθρακικο Ανταμωμα

Παρών και ο ΜΟΚ μαζί με ακόμα 83 θρακιώτικους συλλόγους παρέλασε και χόρεψε μέχρι αργά στην Αλεξανδρούπολη

Πάνω από 2,5 χιλιάδες Θρακιώτες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στον Έβρο για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της παράδοσης και του θρακιώτικου πολιτισμού. Ο λόγος για το 8ο Πανθρακικό Αντάμωμα που διοργάνωσαν στον Απαλό και την Αλεξανδρούπολη στις 24, 25 και 26 Ιουνίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και ο Λαογραφικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος».
 

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο ήταν έκθεση έργων ζωγραφικής του εικαστικού εργαστηρίου του συλλόγου Απαλού, έκθεση θρακιώτικης φορεσιάς και παρουσίαση παιδικών χορευτικών τμημάτων συλλόγων της περιοχής μας την Παρασκευή 24 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου στον Απαλό.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση όλων των συλλόγων επί των οδών Ι. Καβύρη και 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου, και ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» από πολυμελή παραδοσιακά μουσικά σχήματα.
 

Έτσι οι χορευτές 84 θρακιώτικων συλλόγων από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν μια μεγάλη παρέλαση συλλόγων από όλη την Ελλάδα, όπου μπορούσε κανείς να δει κάθε είδους τοπικές παραδοσιακές φορεσιές αλλά και όργανα.
 
Σε μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η Κομοτηνή, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, ο οποίος πραγματοποίησε παρέλαση και συμμετείχε αργότερα στα χορευτικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.