Χαρισε ενα βιβλιο. Δυναμωσε το φως

Ημέρα ανταλλαγής βιβλίων στο 3ο Πειραματικό Λύκειο Κομοτηνής

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, Ημέρα ανταλλαγής βιβλίων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε δράση παρουσίασης και ανταλλαγής βιβλίων μεταξύ μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

«Χάρισε ένα βιβλίο. Δυνάμωσε το φως !», είναι ο τίτλος της ιδέας  που οραματίστηκαν και υλοποίησαν το  ELNIPLEX και η πολυάριθμη ομάδα βιβλιοπωλείων από όλη την Ελλάδα «Είμαστε το Βιβλιοπωλείο ΣΟΥ». Με αυτό το σύνθημα,  καθιέρωσαν την 21η Δεκεμβρίου, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ως ημέρα ανταλλαγής βιβλίων με τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας, τους μαθητές μας, τα παιδιά μας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και πραγματοποίησαν σχετική δράση. Οι συμμετέχοντες μαθητές παρουσίασαν στους συμμαθητές τους το αγαπημένο τους βιβλίο και διάβασαν ένα απόσπασμα από αυτό, με στόχο να επικοινωνήσουν και να συστήσουν στους φίλους τους το είδος της λογοτεχνίας και την/ τον συγγραφέα που αγαπούν. Ακολούθησε κλήρωση για να γίνει η ανταλλαγή των βιβλίων μεταξύ των μαθητών.

Στο τέλος της δράσης, ο μαθηματικός του σχολείου και συγγραφέας Ανδρέας Λύκος, δώρισε στους μαθητές ένα αντίτυπο του τελευταίου βιβλίου του με τίτλο: «Ματωμένο χειρόγραφο».

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της δράσης: Καραγεωργίου Χαράλαμπος ΠΕ02, Λύκος Ανδρέας ΠΕ03, Μαυρίδου Σταυρούλα ΠΕ02, Παιδαράκη Κική ΠΕ02, Τσαρδακλής Αθανάσιος ΠΕ02 και Χατζηγιαννάκη Έλενα ΠΕ02

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.