Χαρης Τυλιος και Στελλα Τζεβελεκιδου μελοποιουν για δευτερη φορα Ιγνατη Χουβαρδα

Μας συστήνουν το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Θερινό»

Το νέο τους τραγούδι συστήνουν στο κοινό, οι συμπολίτες Χάρης Τύλιος, στη μουσική και Στέλλα Τζεβελεκίδου στο τραγούδι. Οι δύο τους «υπογράφουν» από κοινού την ενορχήστρωση στο τραγούδι με τίτλο «Θερινό». Πρόκειται για μελοποίηση του ποιήματος με τίτλο  «ΧΙΙΙ (στην παραλία της Γρίτσας)» του επίσης συμπολίτη ποιητή Ιγνάτη Χουβαρδά από την ποιητική συλλογή «Θερινό τετράδιο» που κυκλοφόρησε το 2010 από τις Εκδόσεις Οδός Πανός.

Όπως θύμισε ο κ. Τύλιος μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής» είναι η δεύτερη φορά που ντύνουν μουσικά ποίημα του Ιγνάτη Χουβαρδά. «Πάνε δύο χρόνια από τότε που κάναμε την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού με τίτλο “Ξαδέρφη” και τώρα έχουμε τη νέα συνδημιουργία σε ένα πολύ αγαπημένο ποίημα» επεσήμανε ο ίδιος για να εκμυστηρευθεί, αναφορικά με την επιλογή του συγκεκριμένου ποιήματος πως «έτυχε να έχω στα χέρια μου αρκετές συλλογές του Ιγνάτη Χουβαρδά και ήταν ένα από τα ποιήματα που μου κέντρισαν από την αρχή το ενδιαφέρον καθώς έκρυβαν αρκετή μουσική μέσα τους. Ένοιωσα ότι μπορεί να μελοποιηθεί και το έκανα».

«Το συγκεκριμένα ποίημα του Ιγνάτη Χουβαρδά» εξήγησε ο κ. Τύλιος, «είναι από αυτά που έχει την γοητεία της εξατομικευμένης επαφής του ανθρώπου με τη θάλασσα. Τη γύμνια που σου βγάζει και τα συναισθήματα που σου γεννά όταν την πλησιάζεις. Επίσης αυτό που είναι αρκετά αξιοπρόσεκτο είναι ότι έχει μια εικαστικότητα στη γραφή, δηλαδή ο ποιητής προσπαθεί να ζωγραφίσει κάτι μέσα από τον λόγο του και το ίδιο προσπαθήσαμε να κάνουμε και εμείς με τη μουσική. Να είναι ένας καμβάς η μουσική και να δημιουργήσει συναισθήματα».

«Το τραγούδι κυκλοφόρησε την Τετάρτη. Λόγω κορωνοϊου μας πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να καταφέρουμε να το ηχογραφήσουμε. Η Στέλλα ερμηνεύει με ένα ξεχωριστό τρόπο, ενώ συνυπογράφει και στην ενορχήστρωση. Στήσαμε μαζί το κομμάτι. Το ηχογραφήσαμε μετά τα Χριστούγεννα και ελπίζουμε πλέον να πετάξει και να πάρει το δρόμο του» επεσήμανε ο ίδιος κλείνοντας.

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.