Brevet Ελευθερια Θρακης 2024 200χλμ: «Δυο κρατη μια οροσειρα η Ροδοπη μας»

Η ποδηλατική δράση που ενώνει τη Ροδόπη, την Ξάνθη το Κίρτζαλι και το Ζλάτογκραντ έρχεται το Σάββατο 11 Μαΐου

Ο Δήμος Κομοτηνής, και η ποδηλατική ομάδα Breveterians διοργανώνουν το Brevet Ελευθέρια Θράκης 2024 απόστασης 210 χλμ. Το Σαββατο 11 Μαΐου 2024, επιδιώκοντας την προαγωγή του ποδηλατικού τουρισμού, με βάση τα γαλλικά πρότυπα.

Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο «Brevet Ελευθέρια Θράκης» έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP, από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η διαδρομή που χαράκτηκε για τη συγκεκριμένη ετήσια δράση αφορά στη διάσχιση 210 χλμ. κι έχει επιλεγεί έτσι ώστε να φέρνει σε επαφή τους ποδηλάτες με το πανέμορφο φυσικό τοπίο, την πλούσια ιστορία και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής.

Διέρχεται από δύο χώρες Ελλάδα και Βουλγαρία, πολλούς οικισμούς  δήμων της Ροδόπης  του Κίρτζαλι, Ζλάτογκραντ και της Ξάνθης, με αφετηρία και  τερματισμό στον Δήμο Κομοτηνής και συγκεκριμένα στην πλατεία Ειρήνης, στις 8:00 το πρωί της 11ης Μαΐου.

Η διαδρομή και οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Το βασικό διάγραμμα του ίχνους της διαδρομής που υποχρεούνται να περάσουν οι ποδηλάτες είναι: Εκκίνηση από το κέντρο της πόλης μέσω του χωριού Πανδρόσου και το Ελληνοβουλγαρικό τελωνείο (απαραίτητα μαζί ταυτότητα η διαβατήριο) να κατευθυνθουν προς χ. Kirkovo – Drianova Glava – Benkovski – Dromomirtsi – Preseka – Zlatogrand (Βulgraria) μπαινοντας ξανα στην Ελλαδα απο το Τελωνείο Αγ. Κων/νου (απαραίτητα ταυτότητα η διαβατήριο) χ. Θέρμες – Εχίνος και μέσω της Ξανθης πισω απο το Πορτο λάγος – Φανάρι – Αρωγή – Μέση – Παγούρια – Ν. Σιδηροχώρι – Αγ. Θεόδωροι – Κόσμιο – Κομοτηνή Τερματισμός στο Ηρώο της Πόλης.

Το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαδρομής ορίστηκε στις 13,5 ώρες.

Προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η ύπαρξη ποδηλατικού μητρώου brevet, η συμπλήρωση του 18ου έτους και η καλή φυσική κατάσταση.

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δηλώνουν παρουσία στη Γραμματεία της διοργάνωσης, στην πλατεία Ειρήνης, από τις 7:00 έως τις 7:45.

Η διοργάνωση έχει την υποστήριξη από το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://brevetkomotini.blogspot.com/

Και τη σελίδα στο facebook Brevet Ελευθέρια Θράκης 200χλμ.

Σημαντική είναι η υποστήριξη των χορηγών για την υλοποίηση της αθλητικής εκδήλωσης:

Cafe Mikel Κομοτηνής, Pizza Trust, Ζυθοποιία Αν. Μακεδονίας και Θράκης Βεργίνα, Ποτοποιία Θράκης,  Ορθοπεδικα Τσαγιαννίδης, Vintage bike lab, Μανάβικο ο Γιωργάκης,  Ι-Fader, Ceres μπάρες δημητριακών, Καφές Βασίλη Κέκκερη, cafe Louki, Πρόταξη εκτυπωτική

και την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.