Αρχαιολογικος περιπατος στην αρχαια Μαρωνεια

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης την Κυριακή 7 Ιουνίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης σε συνεργασία με το Δήμο Μαρωνείας -Σαπών, συμμετέχει για πρώτη φορά στην πανελλήνια εκστρατεία «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη.
 
Στο πλαίσιο του εορτασμού θα υλοποιηθεί εκπαιδευτική δράση η οποία επιδιώκει την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης και την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού με την ευαισθητοποίηση του κοινού στην κατανόηση και τον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 με αφετηρία το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους η Εφορεία πρόκειται να πραγματοποιήσει αρχαιολογικό περίπατο για οικογένειες με παιδιά στην αρχαία Μαρώνεια. Οι συμμετέχοντες με την συνοδεία αρχαιολόγου θα γνωρίσουν την ιστορία της ίδρυσης της αρχαίας πόλης, θα περιπλανηθούν στους δρόμους της και μέσα από τους ελαιώνες θα συναντήσουν τα κυριότερα μνημεία της (Πρόπυλο, Αγορά, Ψηφιδωτό, Θέατρο, Ιερό Διονύσου).
 
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Αρχοντικό Ταβανιώτη, όπου στεγάζεται η αρχαιολογική συλλογή της Μαρώνειας και την προβολή κινηματογραφικού αφιερώματος στην περιοχή.
 
Info
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής – περιορισμένος αριθμός θέσεων
Υπεύθυνος εκδήλωσης: Νάγια Δαλακούρα
Τηλέφωνο: 2531022411

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.