Αποθεωτικη η υποδοχη του «Ιστορικου Ημερολογιου 2018:Ενα ταξιδι στον χρονο – Αλεξανδρουπολη (1870-2018)» του Θοδωρου Ορδουμποζανη

Παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη παρουσία πλήθους κόσμου

Ήταν πραγματικά μεγάλη έκπληξη για εμάς που διαβούμε στην Κομοτηνή, η αθρόα προσέλευση Αλεξανδρουπολιτών, εκπροσώπων της πολιτικής, μελών της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών 2017 και Εβριτών γενικώς στην πρώτη παρουσίαση της  συλλεκτικής έκδοσης με τίτλο  «Ιστορικό Ημερολόγιο 2018: Ένα ταξίδι στον χρόνο Αλεξανδρούπολη (1870-2018)» δια χειρός και φωτογραφικού αρχείου του ιστορικού και συγγραφέα Θόδωρου Ορδουμποζάνη, έκδοση της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών 2017 και χορηγό την ΠΡΊΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΒΕΕ.  
 
Μια πρωτοφανής προσέλευση στην οποία έδωσαν το παρών σύμπαντες σχεδόν οι πολιτικοί του Έβρου, αρχής γενομένης από τον πρώτο πολίτη της πόλεως, τον δήμαρχο κ.Ευάγγελο Λαμπάκη μέχρι τους βουλευτές Αναστάσιο Δημοσχάκη και Δημήτριο Ρίζο, τον  αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τον πρώην δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον σεβαστό κ.Τάσο Σουλακάκη, τον κ. Παύλο Μιχαηλίδη, την πρώην πρόεδρο της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Γωγώ Νικολάου, την κ. Ουρανία Μαυρίδου, την κ. Αθανασία Πεφτουλίδου, τον κ. Ανδρέα Καφετζή, τον κ. Θανάση Τσιαλάφα και πολλούς πολλούς άλλους αλεξανδρουπολίτες που κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα του Hotel Grand Egnatia.
 

Για το νέο βιβλίο του Θόδωρου Ορδουμποζάνη μίλησαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και ο κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης- Έβρου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Αποστολίδης.
 
Και οι δύο ομιλητές ήταν ιδιαιτέρως θερμοί και επαινετικοί για τη νέα ιστορική κατάθεση του συμπολίτη τους, λάτρη της ιστορίας και των αρχείων Θόδωρου Ορδουμποζάνη και σημείωσαν τη νέα μεγάλη ανιδιοτελή προσφορά του στην πόλη, μια και τα έσοδα από το «Ημερολόγιο» θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς.
 

Συγκινημένος ο κ. Ορδουμποζάνης, που έλαβε ακολούθως τον λόγο, αναφέρθηκε στη σύζυγό του και την κόρη του, στις οποίες είχε τάξει ότι θα αφιερώσει το δεύτερο βιβλίο του, γεγονός που υλοποιεί μετά τον θάνατό τους. Διατυπώνοντας στη συνέχεια την ευχή  οι εκδόσεις Ιστορικών Ημερολογίων της Αλεξανδρούπολης να συνεχίσουν κατ’ έτος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά και τον χορηγό της έκδοσης, κ. Χρήστο Γιορδαμλή,  διευθύνοντα σύμβουλο της πολυβραβευμένης  εταιρείας ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΒΕΕ.
 
Μια εκδήλωση  με «φωτεινό» χιούμορ και χαριτωμένες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών, που κατέδειξε με απτό τρόπο την ιδιαιτερότητα των Αλεξανδρουπολιτών σε σχέση με τη βιωμένη ιστορία, αφού είχαμε την εντύπωση ότι όλη η πόλη έγινε μία ζεστή αγκαλιά για να εκφράσει τις ευχαριστίες της και την ευγνωμοσύνη της προς τον συγγραφέα Θόδωρο Ορδουμποζάνη, που διατηρεί ανέπαφη τη μνήμη της πόλεως και τη μνήμη των «μητρικών πατρίδων» του ελληνισμού, της προσφυγιάς, όπως επισήμανε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος υπογράφει –σπουδαία  τιμή– τον πρόλογο του «Ημερολογίου».
 

Επισημαίνουμε ότι το «Ημερολόγιο» είναι έκδοση της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών 2017, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του περασμένου αιώνα και επαναδραστηριοποιείται εκ νέου σήμερα, με πρόεδρο τον δραστήριο δημοσιογράφο, εκδότη και πρ.αν. διεθυντή της Ερτ3 κ. Νίκο Μανδάνη.
 
Καλή συνέχεια στο έργο σας  αγαπητά μέλη της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών 2017, Καλοτάξιδο το βιβλίο σας κ. Ορδουμποζάνη!!! T.K.B.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.