«Αποχαιρετωντας το χρονο με ενα Τανγκο»

Για έβδομη συνεχή χρονιά από τον Alma Libre την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Alma Libre, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού του Δ. Κομοτηνής, διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τη μεγάλη του Χριστουγεννιάτικη Milonga υπό τον τίτλο «Αποχαιρετώντας το χρόνο με ένα Τάνγκο 7».
 
Στην φετινή εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη χαρά να χορέψουν με τη συνοδεία των μουσικών καλλιτεχνών Χριστίνα Ράπτη (βιολί) και Νικόλα Αναδολή (πιάνο) και να απολαύσουμε από κοντά ένα μοναδικό χορευτικό show από δύο καταξιωμένους χορευτές στο χώρο του τάνγκο, την Νάντια Χρονίδου και τον Γιάννη Σαπατόρη.
 
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα δεξιώσεων της Λέσχης Κομοτηναίων, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης 21.30.

«Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη βραδιά με άρωμα Χριστουγέννων στους ρυθμούς του tango argentino! Για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθειά μας να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ειδικότερα ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Α.Ε. Υπεραστικών Λεωφορείων Ν. Ροδόπης, το κέντρο κοσμητικής ιατρικής LASERLINE CLINICS Κομοτηνή, το εστιατόριο Σουλτάν Τεπέ, το ξενοδοχείο Ορφέας Κομοτηνή» αναφέρει στο μήνυμα του ο Alma Libre. 

Οι συντελεστές της βραδιάς

Μουσικό σχήμα Νικόλας Αναδολής – Χριστίνα Ράπτη
 
Ο Νικόλας Αναδολής είναι από τους πλέον αναγνωρισμένους πιανίστες της jazz παγκοσμίως, με διεθνείς διακρίσεις (1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό τζαζ “Martial Solal Competition” το 2010), εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ κυρίως σε Ευρώπη και Αμερική (Radio France Festival, London Jazz Festival, Enjoy jazz festival και μεμονωμένη συναυλία στο ιστορικό Blue note club της Νέας Υόρκης) καθώς και με ολοκληρωμένες σπουδές σε δύο από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Αμερικής (Bachelor of Music degree στο Berklee College of Music και Master of Music degree στο New England Conservatory of Music της Βοστώνης).
 
Η Χριστίνα Ράπτη είναι τελειόφοιτη της τάξης βιολιού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σπούδασε βιολί και μαθηματικά στο Bard College με πλήρη υποτροφία και τώρα είναι φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ. Αφορμή για να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους στάθηκε μία συζήτηση για το τάνγκο και τα αργεντίνικα στοιχεία ύστερα από μια συναυλία ethnic jazz στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2015. Από τότε έχουν βουτήξει στη μουσική του τάνγκο με πάθος, απολαμβάνουν να παίζουν για τους τανγκιέρους και τις τανγκιέρες σε μιλόνγκες και έχουν εμφανιστεί στο Tango Bar της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα τους αποτελείται από γνωστά τραγούδια του κλασικού αργεντίνικου tango σε transcription και μεταγραφή του Νικόλα Αναδολή. 

Οι χορευτές Νάντια Χρονίδου και Γιάννης Σαπατόρης

Η Νάντια Χρονίδου ξεκίνησε να διδάσκει tango το 2009. Από το 2011 δίδασκε στο εξωτερικό (Τουρκία, Ρωσία, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ρουμανία, Αργεντινή) όπου και διδάχτηκε όλα τα βασικά στυλ και την κουλτούρα αυτού του χορού. Πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες μιας εναρμονισμένης αγκαλιάς και δεν σταματά να ψάχνει τους απεριόριστούς δρόμους προς αυτήν. Ο Γιάννης Σαπατόρης χορογραφεί και αυτοσχεδιάζει εμπνευσμένος από τους δασκάλους της Αργεντινής. Μόλις πριν δύο μήνες ξεκίνησαν να διδάσκουν μαζί εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.
 
Info
Τιμή Εισόδου: 5ευρώ χωρίς ποτό (για κρασί ή μπύρα επιπλέον 3,5ευρώ). Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6979345885.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.