Αποχαιρετησε το Καλοκαιρι με κεφι και χορο ο οικισμος της Διωνης

Υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος του Νίκου Ζαπάρτα

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διώνης με τα δραστήρια μέλη του και το Καφέ της Διώνης διοργάνωσε το Σάββατο 20 Αυγούστου στην πλατεία τού οικισμού γλέντι υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος του Νίκου Ζαπάρτα, για να αποχαιρετήσει με κέφι και χορό το φετινό Καλοκαίρι.

Το μουσικό σχήμα του Νίκου Ζαπάρτα με τους Βαγγέλη Κατσουλίδη, Δημήτρη Μπουζαμάνη, Βαγγέλη Λυμπερακάκη και Κωνσταντίνο Δουλγερίδη πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού  Συλλόγου κ. Ευγενία Κουκουβέτση, η οποία αφού ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους τούς κάλεσε να σύρουν τον χορό και να απολαύσουν τη βραδιά,  δίνοντας τη σκυτάλη στο μουσικό σχήμα του Νίκου Ζαπάρτα, τον οποίο πλαισίωναν μουσικά ο Βαγγέλης Κατσουλίδης, ο Δημήτρης Μπουζαμάνης, ο Βαγγέλης Λυμπερακάκης και ο Κωνσταντίνος Δουλγερίδης. 

Πολύς χορός ακολούθησε υπό τους παραδοσιακούς θρακιώτικους ήχους, ενώ δεν έλειψαν και ακούσματα από τον Πόντο, τη Μακεδονία και την Καππαδοκία.

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξαν οι συνεργάτες του κ. Ζαπάρτα, με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων συνεργασίας του με τον Δημήτρη Μπουζαμάνη. Στο μακρόχρονο αυτό μουσικό τους ταξίδι μεγάλη είναι η προσφορά των δύο ανδρών, με καταγωγή από το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου, στη θρακιώτικη μουσική παράδοση (Προέλευση φωτογραφίας:  από τον λογαριασμό του Νίκου Ζαπάρτα στο facebook)

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε ιδιαίτερα θερμή, με πολλούς ντόπιους και επισκέπτες να συρρέουν στο γλέντι, απολαμβάνοντας μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες τη βραδιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.