Απο τη Θρακη στις χαμενες πατριδες και πισω

Στη μουσικό-χορευτική παράσταση «ΘΡΑΚΗ, δέντρο ριζωμένο μιας φιλόξενης γης» του ΜΟΚ

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στη Θράκη, και τους ανθρώπους της που ήρθαν από χαμένες πατρίδες ξεριζωμένοι και βρήκαν καταφύγιο στο φιλόξενο χώμα της, στήνοντας τη ζωή και τις κοινότητές τους από την αρχή, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 1 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής από τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής.

Στην μουσικό-χορευτική του παράσταση «ΘΡΑΚΗ,  δέντρο ριζωμένο μιας φιλόξενης γης», τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής μαζί με τον Λαογραφικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Ακρίτες» Αλεξανδρούπολης, τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξυλαγανής και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Εύξεινος Πόντος», πήραν τα νήματα του Ελληνισμού από όλες τις περιοχές και τα ένωσαν στη γη της Θράκης.

Έτσι ξεκινώντας από την Κομοτηνή, και τους συμβολισμούς για την πόλη που φέρει η επίσημη σημαία της, πέρασαν από τη Σμύρνη και την Ίμβρο, για να φτάσουν στον Πόντο, και από εκεί μέσω των Μάρηδων, στο Μικρό και Μεγάλο Μπογιαλίκι και το Μικρό και Μεγάλο Μοναστήρι της Βόρειας Θράκης.

Συνοδοί τους στην μουσική ήταν η ορχήστρα «Μπάντα τέτοια», σε παρουσίαση αφήγηση της Ειρήνης Τσακίρη, ενώ την οργάνωση της παράστασης ήταν ο Βασίλης Βασιλείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.