«Απο Ηλιο σε Ηλιο» στην Κομοτηνη

Η διλογία της Μαίρης Κόντζογλου, παρουσιάστηκε στην πόλη μας

Μια συγκλονιστική ιστορία για έναν έρωτα, έναν αγώνα και έναν τόπο που γέννησε θεούς και ήρωες περιμένει τους αναγνώστες στην νέα διλογία με τίτλο «Από Ήλιο σε Ήλιο» της συγγραφέα Μαίρης Κόντζογλου, που διαδραματίζεται κατά την ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου».

Η συγγραφέας βρέθηκε στην Κομοτηνή το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου, σε μια συνομιλία με την συγγραφέα και ιστορικό Λεύκη Σαραντινού, στην παρουσίαση που διοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο BOOKSTOP και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με αποσπάσματα από τα βιβλία να διαβάζει η Αναστασία Χατζάκη.

Η διλογία διαπραγματεύεται το θέμα της απεργίας των μεταλλωρύχων της Σερίφου του 1916, ένα μυθιστόρημα στο οποίο όμως τα πρόσωπα μυθοπλασίας συνυπάρχουν με πραγματικούς χαρακτήρες που πήραν μέρος σε αυτή.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μυθιστόρημα σε δύο μέρη, όπου βλέπουμε τη ζωή στη Σέριφο, βλέπουμε τη θέση της γυναίκας, που πάντα την απασχολεί στα μυθιστορήματά της, με όλους τους ήρωες να συγκλίνουν προς το τέλος του βιβλίου και να συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην απεργία της 21ης Αυγούστου 1916, μια ημερομηνία σταθμό στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα από την οποία κέρδισαν το οκτάωρο, μιας και μέχρι τότε δούλευαν «Από ήλιο σε ήλιο».

Το βιβλίο, τόνισε, είχε πολύ μεγάλη αποδοχή στο αναγνωστικό κοινό, και όπου έχει πάει στην Ελλάδα βλέπει πως το υποδέχονται πολύ θετικά και είναι πολύ χαρούμενη για αυτό.

Στο συγκεκριμένο θέμα, με επίκεντρο την απεργία, δεν την δυσκόλεψε τόσο το ίδιο το ζήτημα, όσο τα πραγματικά πρόσωπα, για τα οποία έπρεπε να βρει εκείνα τα στοιχεία του χαρακτήρα τους, που θα εξυπηρετήσουν την μυθοπλασία του βιβλίου, για να μην τους αδικήσει, δείχνοντας τους από όλες τις πλευρές τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.