Ανταμωσαν οι Ασκητιωτες μετα απο δυο χρονια

Επέστρεψε μετά από δύο χρόνια το Αντάμωμα των απανταχού Ασκητιωτών και Φίλων

Λαογραφικό Μουσείο απέκτησαν οι Ασκητές

Κατακλύστηκε από κόσμο το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου των Ασκητών στο πλαίσιο του 6ου Ανταμώματος των απανταχού Ασκητιωτών και Φίλων που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Αθλητικός Σύλλογος Ασκητών ν.Ροδόπης και ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών.

Το αντάμωμα πραγματοποιήθηκε μετά από διάστημα δύο ετών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που συνέβαλλε στην παρουσία πλήθους κόσμου που έδωσε το παρών  από νωρίς το βράδυ της Κυριακής.

Αυτό άλλωστε επεσήμανε και στο καλωσόρισμά της Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Αθλητικού Συλλόγου Ασκητών κ.Άννα Γκιουλτζεκλίδου εκφράζοντας τον ενθουσιασμό όλων των παρευρισκομένων.

«Σήμερα αφήνουμε πίσω μας όλες τις δύσκολες στιγμές και επανερχόμαστε δριμύτεροι με την ευχή να παραμείνουμε όλοι υγιείς» ανέφερε η ίδια αναφερόμενη στην συμπλήρωση πέντε ετών δημιουργικής διοίκησης του Συλλόγου, οποίος συνεχίζει το έργο του για το κοινό καλό του τόπου.

Η κ.Γκιουλτζεκλίδου ανακοίνωσε και την λειτουργία του νέου Λαογραφικού Μουσείου των Ασκητών που βρίσκεται στον χώρο του σχολείου, απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς όσους συγχωριανούς και μη, προσέφεραν πολύτιμά είδη για την συλλογή του. Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα προς όσους το επιθυμούν να ενισχύσουν την συλλογή του, τονίζοντας πως η προσπάθεια συνεχίζεται για να προτρέψει όλους τους παρευρισκομένους να το επισκεφθούν.

Η ολοκλήρωση του καλωσορίσματος σήμανε και την έναρξη του γλεντιού, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Νίκου Ζαπάρτα, με τον Βαγγέλη Παπαναστασίου στο κλαρίνο.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Κομοτηνής «ΠΟΛΗ – τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης κ.Μιχάλης Σεβδυνίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.