Ανταμωμα Διωνιτων και Φιλων την Πεμπτη 31 Αυγουστου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων στη Διώνη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων στη Διώνη, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος του οικισμού διοργανώνει αντάμωμα Διωνιτών και Φίλων την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών.

Η επιλογή της ημέρας για τη διοργάνωση διόλου τυχαία είναι αφού, πρόκειται για την παραμονή της εορτής της Αγίας Διώνης, που συγκαταλέγεται στις Αγίες 40 Παρθένες και Ασκήτριες που εορτάζουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ανταμώματος, επομένως, περιλαμβάνει δύο μέρη, ένα το εκκλησιαστικό και ένα το παραδοσιακό-λαϊκό.

Το εκκλησιαστικό μέρος των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 18.00 με πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διώνης, στις 19.00 Αρτοκλασία, στις 19.30 αποχαιρετισμό στον πατέρα Νικόλαο και στις 20.00 περιφορά της εικόνας της Αγίας Διώνης.

Το παραδοσιακό-λαϊκό κομμάτι των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 20.300 με πατινάδα. Θα ακολουθήσει στις 21.00 παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, των Φιλοτεχνών Κομοτηνής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδημής και Φίλων

Στις 21.30 η ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα θα αναλάβει να διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους σε παραδοσιακούς ρυθμούς.  

Η ορχήστρα αποτελείται από τους εξής:

Νίκος Ζαπάρτας (βιολί-τραγούδι)

Ευάγγελος Κατσουλίδης (ούτι-τραγούδι)

Δημήτριος Μπουζαμάνης (κρουστά)

Ευάγγελος Λυμπεράκης (μπουζούκι-τραγούδι)

Κωνσταντίνος Δουλγερίδης (κλαρίνο)

Info

Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6980334651, 6947871984

Στο χώρο θα υπάρχει catering με πλήρες μενού

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.