«Ανοιξε τις πυλες του» το Φεστιβαλ Θασου 2015

Όλη η Θάσος μία αγκαλιά

Για μια ακόμη χρονιά, όλες οι δυνάμεις του νησιού, συνεργάστηκαν άψογα και με μεγάλη χαρά άνοιξαν την αυλαία και υποδέχτηκαν το Φεστιβάλ Θάσου 2015. Η προσπάθειά τους επιβραβεύτηκε από ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή του κοινού ήταν αθρόα και καταχειροκρότησε όλους τους συμμετέχοντες για το καλλιτεχνικό και ποιοτικά αξιοζήλευτο πρόγραμμα που παρουσίασαν. Συνέδεσαν όμορφα τον λόγο, την ποίηση, τη μουσική,  το θέαμα, την διασκέδαση, τον χορό, την φύση και την Ελλάδα. 

Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Δήμαρχος Θάσου «Να μην αφήσουμε καμία κρίση να διαταράξει τις σχέσεις μας»

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του  Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου, ο Δήμαρχος
κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ κηρύσσοντας την Έναρξη του Φεστιβάλ Θάσου στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Όπως κάθε καλοκαίρι ,έτσι και φέτος, ανοίγουμε την αυλαία του Φεστιβάλ Θάσου με την δημιουργική σύμπραξη όλων των ανθρώπων και όλων των ηλικιών του νησιού μας! Θέλω να σας ενημερώσω πως οι εργασίες αναστήλωσης του μεγάλου μνημείου του τόπου μας, του Αρχαίου Θεάτρου, προχωρούν με καλό ρυθμό έχοντας την αρωγή του Δήμου μας και την προσφορά μαρμάρου από τον κ. Φιλιππίδη. Σαν Δήμαρχος αυτού του τόπου θέλω αυτός ο κόσμος να είναι ενωμένος, αγαπημένος, αδελφωμένος, έτσι όπως είναι η αποψινή συναυλία και να μην αφήσουμε καμία κρίση να διαταράξει τις σχέσεις μας. Ευχαριστώ και συγχαίρω την κ. Πελαγία Αναγνωστάκη, τα πρώτα, δεύτερα και τρίτα νιάτα του νησιού μας, την Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και το χορευτικό των Μαριών. Με τα τραγούδια, τη μουσική, τις υπέροχες φωνές, τις νότες και τον χορό, θα ανοίξουμε την αυλαία να υποδεχτούμε το καλοκαίρι. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι». 

Αγγελική Νικήτα – Γεωργαλή, πρόεδρος Δημαρωγού «Ας αφεθούμε  στην όμορφη αυτή εκδήλωση με την ελπίδα να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες συλλογικές προσπάθειες»

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Δημαρωγού κ. Αγγελική Νικήτα – Γεωργαλή, αναφέρθηκε με όμορφα λόγια και εξύμνησε τις προσπάθειες των παιδιών και των δασκάλων τους κ. Πελαγία Αναγνωστάκη και Εύη Σχοινάκη. «Ας αφεθούμε  στην όμορφη αυτή εκδήλωση, που με μεγάλο μεράκι ετοίμασαν για όλους εμάς οι δικοί μας άνθρωποι, με την ελπίδα να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες συλλογικές προσπάθειες» επισήμανε. 

Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδη, ποιήτρια-πεζογράφος «Οι Έλληνες ανάβουμε το φανάρι της ελπίδας ομόψυχα όλοι μαζί»

Επίσης λίγα λόγια για την Ελλάδα, ακούσθηκαν από την ποιήτρια-πεζογράφο κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδη. «Σήμερα πρέπει να διώξουμε τα σύννεφα από πάνω μας. Η Ελλάδα είναι ήλιος και θα φωτίζει όλο τον κόσμο για πάντα. Εμείς οι Έλληνες ανάβουμε το φανάρι της ελπίδας ομόψυχα όλοι μαζί. Γιατί κάθε χρόνο είμαστε όλοι εδώ μαζί. Η Νεανική Χορωδία του Δήμου Θάσου, τα παιδιά μας, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου, η Φιλαρμονική και τα παιδιά του χορευτικού των Μαριών. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι χρυσή!» σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου – Φιλιππίδη

Στο μεγαλεπήβολο και αριστοτεχνικά φωτισμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου δεν έλειπε κανείς. Η Νεανική και Μικτή Χορωδία του Δήμου, η δασκάλα τους κ. Πελαγία Αναγνωστάκη, η Φιλαρμονική του Δήμου και η δασκάλα τους κ. Εύη Σχοινάκη , το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου των Μαριών, «Η Γέννα», ο Δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Βασιλούδης, η πρόεδρος του Δημαρωγού κ. Αγγελική Νικήτα – Γεωργαλή οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι ιερείς του τόπου, κ.ά..

Τις  Χορωδίες του Δήμου διηύθυνε εθελοντικά με μαεστρία και χάρη η Αργυρώ Παπαλάσκαρη. Εντύπωση  προκάλεσε ο συντονισμός και ο προγραμματισμός του πλήθους των συμμετεχόντων, καθώς και το ποικίλο θέαμα που παρουσίασαν, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.  Όλη η Θάσος έμοιαζε μια αγκαλιά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.