Ανοιξε για το κοινο η Εκθεση Ζωγραφικης του Τριανταφυλλου Ηλιαδη

Στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου

Άνοιξε για το κοινό η Έκθεση Ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10:00 με 14:00 εκτός Σαββατοκύριακου, και ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, το κοινό της πόλης έχει ήδη την ευκαιρία να γνωρίσει αυτόν τον μοναδικό καλλιτέχνη.

O Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε στον Πετεινό της Ξάνθης με αναπηρία στα χέρια και στα πόδια. Από μικρός άρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα του έχουν βραβευθεί. Επίσης έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην τηλεόραση προβάλλοντας την τέχνη του και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών και το Δήμο Θέρμης για τη συνεισφορά του στην τέχνη. Από το 1970 έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών, που εδρεύει στο Λιχτενστάιν και από τότε ζωγραφίζει γι’ αυτή.

Η Ένωση διοργανώνει εκθέσεις με έργα καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα ή τα πόδια και τυπώνοντάς τα σε κάρτες και ημερολόγια εξασφαλίζει στα ανάπηρα μέλη της μια αξιοπρεπή διαβίωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.