Ανοιξαν οι αιτησεις συμμετοχης στο Διεθνες Φεστιβαλ Ταινιων Μικρου Μηκους Δραμας

Η 47η διοργάνωσή θα πραγματοποιηθεί 2-8 Σεπτεμβρίου 2024

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας καλεί τους δημιουργούς από όλον τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή στην 47η διοργάνωσή του που θα πραγματοποιηθεί 2-8 Σεπτεμβρίου 2024.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν την ταινία τους έως τις 15 Μαΐου για το Εθνικό και Εθνικό Σπουδαστικό πρόγραμμα, και έως τις 8 Μαΐου για το Διεθνές, το Διεθνές Σπουδαστικό, το πρόγραμμα Kiddo και, από φέτος, για τα διεθνή προγράμματα Animation και Short & Green. Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής για το διαγωνιστικό του Εθνικού Προγράμματος αλλά και για τα υπόλοιπα διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ ξεκίνησε. Οι ταινίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα: filmfreeway.com

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο https://filmfreeway.com/dramafilmfestival

Για την υποβολή ταινιών στο εθνικό φεστιβάλ απαιτείται ελληνική πρεμιέρα, ενώ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2023 ή του 2024. Η υποβολή συμμετοχής για τα εθνικά προγράμματα είναι δωρεάν.

Για συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό, οι ταινίες πρέπει να είναι παραγωγής 2023 ή 2024, το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι 20-25 ευρώ (ανάλογα με το πότε θα υποβληθεί η ταινία), ενώ η διάρκεια της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 40 λεπτά. Για το Διεθνές Σπουδαστικό (ταινίες παραγωγής 2023-2024), το κόστος υποβολής είναι 8-10 ευρώ και η διάρκεια της ταινίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ελληνική πρεμιέρα.

Οι όροι συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικά στο https://www.dramafilmfestival.gr/wp-content/uploads/2024/01/REGULATION-2024.pdf

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.