Αναζητωντας την τριτη διασταση του Κωνσταντινου Παυλιδη

Οι δημιουργίες με μελάνι αλλά και με πενάκι 3D του νεαρού εικαστικού θα εκτίθενται το επόμενο διάσημα στο Μαρμελάδα wine-bar

Τους τοίχους του Μαρμελάδα wine-bar κοσμούν από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου έργα του εικαστικού Κωνσταντίνου Παυλίδη, ο οποίος παρουσιάζει για πρώτη φορά την προσωπική του δουλειά στο κοινό της Κομοτηνής.
 
Ο ίδιος βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη μας για τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία και θα διαρκέσει. Τα έργα του Θεσσαλονικιού εικαστικού που εκθέτονται σε δυο διαφορετικά σημεία του χώρου, αφορούν σε δημιουργίες με μελάνι αλλά και σε δημιουργίες που έχουν γίνει με πενάκι 3D, και δείχνουν, όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στον «ΠτΘ», ένα πολύ καλό παράδειγμα «του τι και πώς μπορείς να δημιουργήσεις από το τυχαίο κάτι φορμαλιστικό, πώς μπορείς από κάτι πολύ συγκεκριμένο να δημιουργήσεις μία τρίτη διάσταση». 

Το μελάνι και η τεχνική της αφαίρεσης


Το μελάνι όπως εξήγησε ο ίδιος «έχει να κάνει περισσότερο με την τεχνική της αφαίρεσης». Ο ίδιος δουλεύει επάνω σε διαφάνειες και όχι σε χαρτί, καθώς, όπως τόνισε, το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται ως πιο ενδιαφέρον, διαβρώνοντας περισσότερο το μελάνι παρά σχεδιάζοντας επάνω σε αυτό, ενώ σε ό,τι αφορά το 3D painting, αφορά στις προσπάθειές του να προσδώσει μία επιτοίχια μορφή, την λεγόμενη τρίτη διάσταση. Στη λογική αυτή, όπως εξήγησε, τα έργα που εκθέτονται υπάρχει αυτή η διάσταση, για αυτό και τα έχει βάλει μπροστά από το τζάμι, ώστε να αποκτήσει ένα επιπλέον ενδιαφέρον η σκιά τους και να τονίσει αυτή την επιπλέον διάσταση. 

Ερευνώντας για την απόδοση του όγκου και την τρίτη διάσταση

Η τρίτη διάσταση άλλωστε απασχολεί ιδιαίτερα τον ίδιο, μιας και σπούδασε γλυπτική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βασικό θέμα διαπραγμάτευσης των έργων του την απόδοση του όγκου σε τρίτη διάσταση.

Σήμερα συνεχίζει να ασχολείται με αυτήν, ωστόσο στην πρώτη του αυτή εμφάνιση στην πόλη μας περιορίστηκε στην έκθεση των επιτοίχιων δημιουργιών του, καθώς όπως τόνισε «η γλυπτική ως είδος δεν είναι βολική, καθώς για να την δουλέψεις, απαιτεί εξοπλισμό». 

Θητεία στη γλυπτική αλλά και τη σκηνογραφία

Στις πολλαπλές καλλιτεχνικές του ιδιότητες συγκαταλέγεται και αυτή της σκηνογραφίας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι παράλληλη με την γλυπτική, καθώς ούτως ή άλλως έχει να κάνει με εγκαταστάσεις. Ο ίδιος δηλώνει ανοιχτός στην έκφραση, με οποιοδήποτε μέσο και υλικό μπορεί αυτή να επιτευχθεί, ενώ αναφορικά με τα επόμενα σχέδιά του, αυτά περιλαμβάνουν την έκθεση των έργων του στην Μύκονο, το προσεχές καλοκαίρι.
 
Οι δημιουργίες του Κωνσταντίνου Παυλίδη θα εκτίθενται για το επόμενο διάστημα στον χώρο της «Μαρμελάδας» ωστόσο όποιος ενδιαφέρεται για την δουλειά του μπορεί να την παρακολουθεί στο www.konstantinospavlidis.com και στο konstantinospavlidis.tumblr.com.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.