Αναβιωση ποντιακου γαμου και γλεντι με τον Σταθη Νικολαιδη

Σήμερα στις Σάπες από τον Σύλλογο Ποντίων «Τα Κασσιτερά»

Ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών, θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 19.30 την αναβίωση ποντιακού παραδοσιακού γάμου. Το σημείο συγκέντρωσης, που θα πραγματοποιηθούν τα έθιμα, αλλά και η αφετηρία της γαμήλιας πομπής, ορίζεται ο κεντρικός δρόμος των Σαπών και συγκεκριμένα η συμβολή των οδών Παπαδήμα και Αγησιλάου (στο ύψος που τελειώνει το δημαρχείο-δρόμος του ΚΤΕΛ και ξεκινάει ο κεντρικός δρόμος-στον πρώην Μύλο).
 
Η αναβίωση αυτή, θα αποτελεί ένα ταξίδι στον παραδοσιακό γάμο της Νικόπολης, που θα στηρίζεται αποκλειστικά σε μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής , που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή της Νικόπολης. Θα ακολουθήσει η γαμήλια πομπή μέσα από τον κεντρικό δρόμο των Σαπών, η οποία θα καταλήξει στην εκκλησία Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και με την ολοκλήρωση των τελετουργικών του εθίμου, θα ακολουθήσει στο Δημοτικό Σχολείο των Σαπών ποντιακή παραδοσιακή συναυλία, με τον Στάθη Νικολαΐδη στο τραγούδι, Γιώργο Ατματζίδη στην λύρα και Κώστα Ζώη στο νταούλι.
 
«Σας περιμένουμε όλους να ταξιδέψετε μαζί μας στην Νικόπολη του Πόντου, μέσα από την αναβίωση του γάμου αυτού και κατόπιν να διασκεδάσατε με τους εκλεκτούς μας καλλιτέχνες» αναφέρει ο Σύλλογος σε σχετικό του μήνυμα.
 
Info
Είσοδος ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.