Αναβιωσαν για 18η συνεχομενη χρονια τα Παρχαρια

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της τη γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Για 18η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα Παρχάρια από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» την Κυριακή 5 Μαΐου. Παρότι ο καιρός δεν αποτέλεσε σύμμαχο στην προσπάθεια, καθώς αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για πολλούς, αρκετοί ήταν αυτοί που τίμησαν την παράδοση και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Μάλιστα με δεδομένο πως φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων της.


 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Τέλεση Θείας Λειτουργίας στο εκκλησάκι Αγ. Γεωργίου Αργυρουπόλεως ενώ ακολούθησε Τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Στη συνέχεια αναβίωσε το ολοήμερο υπαίθριο πανηγύρι των Οροπεδίων του Πόντου «Παρχάρια», το οποίο κορυφώθηκε τόσο με το Φεστιβάλ παραδοσιακού Ποντιακού Χορού με τη συμμετοχή και φέτος αξιόλογων Χορευτικών συγκροτημάτων από τη γύρω περιοχή και την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και την επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων από τα μέλη του Συλλόγου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό γλέντι, στο οποίοι συμμετείχαν ερμηνευτές και χόρεψαν τόσο μέλη των συλλόγων όσο και απλός κόσμος.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.