Ανατολικορωμυλιωτικο γλεντι με «μουσαφιραιους» τα μελη του Λαογραφικου Πολιτιστικου Ομιλου Αμπελοκηπων Θεσσαλονικης

Στην Κομοτηνή βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τα μέλη του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, αποδεχόμενοι την πρόσκληση που τους απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής.
 

Σκοπός της επίσκεψης η δημιουργία δεσμών μεταξύ των μελών των δύο συλλόγων αλλά και η γνωριμία και η συνέχεια των παραδόσεων της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Θράκης  γενικότερα, βιωματικά, μέσα από ένα κοινό γλέντι.
 
Την εκδήλωση αυτή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Σύλλογος Ανατολική Ρωμυλία Ν.Εβρου, το Χορευτικό Εργαστήρι της Φ.Ε.Ξ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδημής και Φίλων, καθώς και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών.
 

Η εξαιρετική ορχήστρα απαρτιζόταν από τους μουσικούς Νίκο Μπόζογλου στο ακορντεόν, Στέλιο Ματακάκη στην γκάιντα, Ηλία Μίσκα στο νταούλι και Γιάννη Κουμή στο καβάλι και το τραγούδι, ενώ ο κ. Γιάννης Νικολαϊδης έδωσε μια ποντιακή νότα στη βραδιά με τη λύρα του.
 
Την Κυριακή το πρωί ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ.Δημήτρης Παπαλιάς παρουσίασε στα μέλη του συλλόγου των Αμπελοκήπων αυθεντικές φορεσιές και χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.