Αναποσπαστο κομματι του «Σωσε με» η Κομοτηνη

Πιέρρος Ανδρακάκος, σκηνοθέτης «Είναι πάρα πολύ καλή εμπειρία το γύρισμα στην Κομοτηνή, γιατί η πόλη είναι πάρα πολύ φιλόξενη, όπως και οι άνθρωποί της»

«Βρήκαμε φοβερή φιλοξενία, και από το Δήμο Κομοτηνής και από το ΔΗΠΕΘΕ, διαφορετικά δεν θα γινότανε η σειρά»

Συνεχίζονται για δεύτερη (και τελευταία) εβδομάδα τα γυρίσματα της σειράς του ΑΝΤ1+ «Σώσε με» στην Κομοτηνή, που είναι βασισμένη στο ομότιτλο best seller του Δημήτρη Σίμου.

Ήδη η παρουσία του συνεργείου έχει γίνει αισθητή στην πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές της Ροδόπης, που θα μεταφερθούν στην οθόνη υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ. Πιέρρου Ανδρακάκου, που μαζί με τον Δημήτρη Σίμο και τον Βαγγέλη Νάση υπογράφει και το σενάριο της σειράς, και που, μιλώντας στον Παρατηρητή της Θράκης, τόνισε πως βρήκε την πόλη ιδιαίτερα φιλόξενή, και ελπίζει πως μέσα από τη σειρά, θα αναδείξουν τις ομορφιές της.

Εξήρε δε την βοήθεια του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής τόσο για την βοήθεια στον εντοπισμό των τοποθεσιών, όσο και για την ομαλή ροή της παραγωγής, βοηθώντας να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που μοιραία προκύπτουν στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Μια πολύ καλή εμπειρία

«Είναι πάρα πολύ καλή εμπειρία το γύρισμα στην Κομοτηνή, γιατί η πόλη είναι πάρα πολύ φιλόξενη, όπως και οι άνθρωποί της» ανέφερε, κάτι το οποίο δεν βρίσκουν εύκολα στα γυρίσματα στην πρωτεύουσα.

«Η Κομοτηνή είναι μια πόλη που όταν μένεις μια δυο μέρες, αρχίζει να μπαίνει μέσα σου και να μπαίνεις στους ρυθμούς της, και αυτό προσπαθούμε να πιάσουμε στη σειρά» ανέφερε, με τους ήρωες που έρχονται στην πόλη, να βλέπουν τους ρυθμούς τους να αλλάζουν, το τοπίο τους υποβάλλει, αλλά και η πολυπολιτισμικότητα.

Οι άνθρωποι, ανέφερε, είναι πολύ φιλικοί, είχαν αρκετούς που συμμετείχαν σαν extras, και την τύχη να είναι σε αυτή σε μέρες με πολύ νεανικό κόσμο να κυκλοφορεί σε αυτή.

Μια εικόνα που δεν υπάρχει σε άλλες σειρές

Η ιδέα για να γίνει η σειρά, ξεκίνησε μέσα από τις συνομιλίες του κ. Ανδρακάκου με τον συγγραφέα, για να μεταφέρουν στην οθόνη του τον κύριο ήρωά του, τον Αστυνόμο Καπετάνο, που συνέβη την εποχή που ο κ. Σίμος ολοκλήρωνε το «Σώσε με». Μόλις το διάβασε, ο σκηνοθέτης αμέσως πρότεινε να μεταφέρουν αυτό, μιας και πρόκειται για μια φοβερή ιδέα, που διαδραματίζεται στην Κομοτηνή, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, μια εικόνα που δεν υπάρχει στις ελληνικές σειρές, οι οποίες λόγω οικονομικής κρίσης είχαν περιοριστεί στο λεκανοπέδιο για πάνω από μια δεκαετία.

Άρχισαν λοιπόν να γράφουν την σειρά, την δούλευαν για δύο χρόνια, και με το ενδιαφέρον από την πλατφόρμα του ANT1 να υπάρχει από την αρχή, έφτασαν στην υλοποίησή της.

«Βρήκαμε φοβερή φιλοξενία, και από το Δήμο Κομοτηνής και από το ΔΗΠΕΘΕ, διαφορετικά δεν θα γινόταν η σειρά», που τους άνοιξαν πόρτες και τους έδειξαν τα καλύτερα σημεία.

Άλλωστε στόχος τους είναι και αυτός, να αναδείξουν τις ομορφιές της πόλης μέσα από την αστυνομική ιστορία. Θεωρεί άλλωστε πιο εύκολο να κάνει κανείς γύρισμα σε μια πόλη σαν την Κομοτηνή, γιατί όλα είναι κοντά, σε μαθαίνουν οι άνθρωποι, δένονται οι ομάδες, και είναι σαν να ζουν τη σειρά. Ακόμα και όταν γυρίσουν στην Αθήνα, οι ήρωες θα κουβαλούν μαζί τους την πόλη, βιώνοντας την ιστορία.

Όσο για τα σημεία που επέλεξαν, αυτά είναι αντιπροσωπευτικά της περιοχής, αλλά και μπορούν να υπηρετήσουν την ιστορία που θέλουν να πουν.

Έτσι γυρίσματα γίνονται στην παραλία της Μολυβωτής, την πετρόχτιστη γέφυρα του Κομψάτου, αλλά και στο παρατηρητήριο πουλιών στη λίμνη Καρατζά.

Μάλιστα ρόλο στην ιστορία μας παίζει και ο Παρατηρητής, με ένα δημοσιογράφο του να είναι αυτός που βοηθά στην αναζήτηση του μυστηρίου.

Προδιαγραφές για διεθνή διανομή

Όσο για τη διαφορά της δημιουργίας μιας σειράς για μια διαδικτυακή πλατφόρμα, αντί ενός κλασικού καναλιού, ο κ. Ανδρακάκος ανέφερε πως ο ANT1 έκανε αυτή την κίνηση γιατί αυτή είναι η τάση της εποχής. Με την Ελλάδα βέβαια να είναι μια μικρή αγορά, στόχος είναι οι σειρές αυτές να μπορέσουν να βρουν κοινό και στο εξωτερικό, και να βγει η Ελλάδα παραέξω, κάτι το οποίο θεωρεί πως είναι πάρα πολύ καλή κίνηση.

«Οι προδιαγραφές είναι αυτές, να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή σειρά επιπέδου» ανέφερε, ενώ στόχος του είναι να καταφέρει να «βρει» κινηματογραφικά τις χαρακτηριστικότερες γωνιές της πόλης, μέσα από τα πιο ωραία κομμάτια της.

Δεδομένη η στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ

Η στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ σε αυτή την παραγωγή, αλλά και σε όποια παραγωγή του ζητηθεί, είναι δεδομένη, τόνισε ο πρόεδρός του κ. Νότης Χαραλαμπίδης, μιας και η αποστολή του έχει πολυσχιδή χαρακτήρα, οπότε και το Θέατρο και ο Δήμος Κομοτηνής είναι παρόντες σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πολιτισμό.

Για αυτό και όταν η παραγωγή ζήτησαν την συνδρομή των συνεργατών τους, με χαρά τους παρείχαν ό,τι βοήθεια υπήρχε στην παραγωγή και την επιλογή των περιοχών, να λυθούν καθημερινά ζητήματα, κάνοντας ειδική μνεία στην κ. Θεανώ Πασχάλη, που έπαιξε κομβικό ρόλο σε αυτό.

«Ο Δήμος έχει και τους ανθρώπους, και τη γνώση ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η παραγωγή», σημείωσε σπεύδοντας να συμπληρώσει πως ταυτόχρονα επιτυγχάνεται και ένας ακόμα στόχος της διοίκησης, που είναι η ανάδειξη της .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.