Ανανεωμενο και με το βλεμμα στο μελλον το 20ο Φεστιβαλ Κερασιου του Δημου Ιασμου

Το πιο εντυπωσιακό σε περιεχόμενο και προσέλευση ελπίζει να είναι το φετινό Φεστιβάλ ο Δήμος Ιάσμου

Το πολυπληθέστερο Φεστιβάλ Κερασιού των τελευταίων ετών φιλοδοξεί να διοργανώσει ο Δήμος Ιάσμου, το επόμενο Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου, με τον Δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Ροδοπίτες και τους Θρακιώτες, να συμμετέχουν στο 20ο Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στον οικισμό των Ασωμάτων.

Οι ημέρες του φεστιβάλ φέτος μειώθηκαν από 3 σε 2, το πρόγραμμα όμως έγινε ολοήμερο, θέλοντας να δείξουν πως δεν είναι μόνο ένα τριήμερο συναυλιών, αλλά πραγματικές εκδηλώσεις.

Αφού παρουσίασε το λογότυπο του φετινού Φεστιβάλ, τόνισε πως κάθε χρόνο αυτό θα είναι διαφορετικό, όπως και με το Φεστιβάλ Ειρήνης.

Ποιοι θα παραστούν στο φεστιβάλ

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα βγει μερικές ημέρες πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ, όμως ο κ. Μουμίν τόνισε πως το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά για τα Καλλιστεία Κερασιού, τον Αγά του Κερασιού και του Τουρνουά Μπάσκετ που θα λάβουν χώρα, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις πολεμικών τεχνών, και στη συνέχεια θα εμφανιστούν τοπικά συγκροτήματα μέχρι τις 10, όταν και θα ανέβει στη σκηνή ο Stavento, που θεωρούν πως θα προσελκύσει κοινό από όλη τη Θράκη.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί για τα Καλλιστεία Κερασιού, τον Αγά του Κερασιού και του Τουρνουά Μπάσκετ, στη συνέχεια ξανά επίδειξη πολεμικών τεχνών και κατόπιν στη σκηνή θα ανέβουν κατά σειρά η Τζωρτζίνα Αλεξάκη, οι Kolpa και ο Μεχμέτ Ερδέμ.

Το ανανεωμένο λογότυπο του φεστιβάλ

Θα υπάρξουν βραβεία για όλους τους διαγωνισμούς, με τον κ. Μουμίν να τονίζει πως στον Αγά του Κερασιού θα επιλεγούν αυτοί με το καλύτερο κεράσι του Γιακά, ενώ στα καλλιστεία Κερασιού τόνισε πως η επιλογή δεν θα γίνει με κριτήρια ομορφιάς, αλλά θέλουν να αναδείξουν την γυναίκα που θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είτε με ένδυση, είτε μακιγιάζ είτε κοσμήματα το κεράσι.

Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται και δράσεις για παιδιά, ομιλίες για μια σημαντική γκάμα θεμάτων, ενώ θα στηθεί και οργανωμένο παζάρι εντός του γηπέδου των Ασωμάτων.

Ο Δημαρχος Ιάσμου ευχαρίστησε όλους τους προκατόχους του και τους συνεργάτες τους, που δημιούργησαν και κράτησαν το Φεστιβάλ σε δύσκολες συνθήκες και ιδίως του Δημάρχους Σώστη κ. Σαΐτ Ερντογάν, κ. Μουσταφά Μουσταφάογλου, και κ. Καδή Ισμέτ, που και ως Δήμαρχος Ιάσμου κράτησαν όρθιο το Φεστιβάλ.

Info

Φέτος το Φεστιβάλ υιοθετεί το θεσμό των χορηγιών, με όποιον επιθυμεί να είναι χρυσός, αργυρός και χάλκινος χορηγός να καταβάλουν το ποσό των 2.000, 1.500 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα, που περιλαμβάνει προβολή σε μεγάλη ηλεκτρονική οθόνη, όπως στο Φεστιβάλ Ειρήνης, και συνεχή προβολή στην ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για το Φεστιβάλ αλλά και προβολή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ.

Επιπλέον υπάρχει και δυνατότητα απλών χορηγών με 500 ευρώ, ενώ όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να τυπώσουν και υλικά με το λογότυπο του φεστιβάλ.

Όσο για το παζάρι, οι κερασοπαραγωγοί θα εισέρχονται δωρεάν, ενώ δωρεάν μπορούν να συμμετάσχουν και σύλλογοι αγροτικών προϊόντων ή και πολιτιστικοί.

Τέλος η κάθε θέση για τους εμπόρους ρούχων κοστίζει 50 ευρώ τη μέρα, για φαγώσιμα 100 ευρώ την ημέρα και για καντίνες 150 ευρώ ανά ημέρα και θέση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.