Ανακοινωθηκαν οι 70 παραγωγες που εγκριθηκαν για τον θεσμο «Ολη η Ελλαδα ενας Πολιτισμος 2024»

Οι προτάσεις που έλαβαν το πράσινο φως για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της ΑΜΘ

Τις προτάσεις που επιλέχθηκαν από την αρμόδια Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης για το πρόγραμμα του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2024», με θεματικό άξονα την έννοια της «Σύγκρουσης», ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια των τριών συνεδριάσεων που έλαβαν χώρα στις 23, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2024 η ειδική επιτροπή αξιολόγησης έκρινε τις υποβληθείσες προτάσεις, κατόπιν εισήγησης των υπεύθυνων μελών της, ανά τομέα τέχνης, βάσει των κριτηρίων πρόσκλησης ενδιαφέροντος και επέλεξε 70 παραγωγές συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, ανά κατηγορία χρηματοδότησης:

Στην κατηγορία των 15.000 euro επελέγησαν 34 προτάσεις

Στην κατηγορία των 30.000 euro επελέγησαν 29 προτάσεις

Στην κατηγορία των 60.000 euro επελέγησαν 7 προτάσεις

Ανά τέχνη επιλέχθηκαν 25 προτάσεις που αφορούν τη μουσική, 19 το θέατρο, 9 παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους, 7 τον χορό, 6 εικαστικά/performance και 4 το μουσικό θέατρο.

Την ειδική επιτροπή αξιολόγησης για το 2024 αποτελούσαν οι Γιώργος Κουμεντάκης – πρόεδρος της επιτροπής, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημήτρης Μαραγκόπουλος – συνθέτης, επικεφαλής του Κύκλου “Γέφυρες” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ομότιμος καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου – μουσική και παραστατικές τέχνες, Κωνσταντίνος Χατζής – σκηνοθέτης, Δάφνις Κόκκινος – χορευτής, χορογράφος, διευθυντής της Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Συραγώ Τσιάρα – ιστορικός τέχνης, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Νατάσα Τριανταφύλλη – σκηνοθέτις, Αναστασία Γκαδόλου – γενική διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Στην ειδική επιτροπή, από το ΥΠΠΟ, μετείχαν χωρίς δικαίωμα ψήφου οι καθ. Άννα Παναγιωταρέα, δημοσιογράφος, σύμβουλος της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Δήμητρα Φίλιου, αρχαιολόγος στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν για την ΑΜΘ

Σε ό,τι αφορά την περιφέρειά μας, η επιτροπή ενέκρινε την κατηγορία των εικαστικών την εγκατάσταση με τίτλο «Αστερισμοί που εκ νέου εκρήγνηται» (σ.σ. sic) για το Αρχοντικό Ταβανιώτη, στην κατηγορία μουσική τη συναυλία «Ταξίδι στα Βαλκάνια για Συμφωνική Ορχήστρα, Μεικτή Χορωδία και Αφηγητή» για το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στην κατηγορία θέατρο την παράσταση «Ρενάτο Μόρντο-Οι ώρες» για τον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων. Στην κατηγορία παιδικό-εφηβικό θέατρο την παράσταση «Μερικά κομμάτια πέτρας» για τον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Ζώνης,

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.