Ανακαλυπτοντας τη δυναμη των γυναικων

Μια σειρά από έντονες δράσεις το επόμενο διάστημα άνοιξαν οι Νηρηίδες Κομοτηνής

Την πρώτη μιας σειράς δράσεων με σκοπό να αναδείξουν τη δύναμη και το ρόλο της σημερινής γυναίκας πραγματοποίησαν οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, Νηρηίδες ch.423 Κομοτηνής το απόγευμα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, με τίτλο «Η Δύναμη των Γυναικών, Δύναμη Ανάπτυξης της Κοινωνίας» με επίσημη καλεσμένη τη διακεκριμένη σε θέματα προσωπική ανάπτυξης και εξέλιξης, κ. Άννα Κονταράτου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, γνωρίζοντας την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για εμψύχωση και ενημέρωση των γυναικών, θέλησε να ξεκινήσει δυναμικά με ένα θέμα που απασχολεί όλους μας, σημείωσε η Πρόεδρος κ. Φελίνα Καζάκου, ενώ θα συνεχίσουν με θέματα που αφορούν την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, όπως την έμφυλη βία της καθημερινότητας και άλλα.

«Σκοπός μας είναι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει το τμήμα των Νηρηίδων Κομοτηνής να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες» σημείωσε, για αυτό και ξεκινώντας από τις ανάγκες των γυναικών, επικεντρώθηκαν στη δύναμη τους, που αποτελεί τη δύναμη της κοινωνίας. Άλλωστε θέλουν να ενισχύσουν την γυναικεία προσωπικότητα και να δουν περισσότερες γυναίκες να ξεπερνούν τα όρια και να συμμετέχουν ενεργά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής.

Η κ. Καζάκου θεωρεί μεγάλη της τιμή που σε αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκε η κ. Άννα Κονταράτου, που άφησε τις πολλές υποχρεώσεις της για να βρεθεί κοντά τους, για να  ενημερώσει το κοινό. Ελπίζει δε πως με τις δράσεις που ακολουθούν, θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στις γυναίκες αλλά και όλους τους συμπολίτες μας.

Η δύναμη των γυναικών αυξάνεται

Από την πλευρά της η κ. Κονταράτου τόνισε πως η δύναμη των γυναικών όλο και αυξάνεται, με εκπροσώπους τους να βρίσκονται πλέον σε υψηλές θέσεις.

«Οι γυναίκες μας έχουμε μέσα μας τη δύναμη, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τις βοηθήσουμε να τις βγάλουν και να προσθέσουν κομμάτια σε αυτή» ανέφερε. Αυτό όμως που είναι σημαντικό, είναι να υπάρχει μια ισορροπία και με τους άντρες, διότι και αυτοί έχουν το δικό τους κομμάτι δύναμης, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να τους πάρουν, γιατί όταν το στερούνται, αυτό βγαίνει με τη βία.

«Οπότε ναι, χρειάζεται ενδυνάμωση η γυναίκα, αλλά σε μια ισορροπία με τους άντρες» τόνισε. Ήδη βέβαια βλέπουμε τις γυναίκες να αξιοποιούν την δύναμη τους, και χωρίς αυτές, τόνισε, ο κόσμος δεν θα ήταν όπως είναι σήμερα.

Όσο για το τι δίνει στην ίδια δύναμη, είναι να βλέπει μια γυναίκα να προχωρά, να αναπτύσσεται, να βελτιώνεται και να εξελίσσεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.