Ανακαλυψαν το πρωτο τους «χμ…» τα παιδια της Κομοτηνης

Μεγάλη η ανταπόκριση στη βιωματική δράση στην αυλή της Τσανακλείου

Με μεγάλη χαρά αγκάλιασαν τα παιδιά της πόλης μας το διαδραστικό παιχνίδι εξερεύνησης με τίτλο: «Το πρώτο χμ που είδα…» που θα πραγματοποιείται μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ  «Κομοτηνή Εν Δράση».

Η πρώτη δράση έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης 24 Αυγούστου, με την ηθοποιό – σκηνοθέτη, Βούλα Παναγιωτίδου να οδηγεί τα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο σε ένα ταξίδι εξερεύνησης, μέσα από το βιβλίο της Κατερίνας Κρις «Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ… Το πρώτο χμ που είδα».

Όπως ανέφερε η κ. Παναγιωτίδου, «ο Έγκμοντ είναι ένας εξερευνητής, που παίρνει για δώρο ένα μολύβι, κι μέσα από την χρήση του του έρχεται η πρώτη του σκέψη, το πρώτο του «χμ…» που τον βοηθά στην εξέλιξη της ιστορίας του, ανακαλύπτοντας τον κόσμο της φαντασίας του, τις λέξεις με τις οποίες μπορεί να κάνει μια ιστορία.

Αυτό το ταξίδι ακολουθούν βιωματικά τα παιδιά στη δράση, που σύντομα, θα έρθουν ξανά αντιμέτωπα με το μολύβι στην επιστροφή τους στις τάξεις.

«Για αυτό επέλεξα αυτό το βιβλίο, γιατί σύντομα θα βρεθούν με το μολύβι, και πιστεύω πως οτιδήποτε χρειάζονται το ανακαλύψουν μέσα από τη διασκέδαση, μόνο διασκεδαστικό μπορεί να γίνει» σημείωσε. η βιωματική δράση λοιπόν, βοηθά τα παιδιά να μην βλέπουν το γράψιμο και το μολύβι μόνο σαν καταναγκαστικό έργο, αλλά ότι είναι κάτι διασκεδαστικό και με αυτό δεν γράφουμε μόνο, αλλά μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.