Ανακαλυφθηκε «Ο κρυμμενος θησαυρος» του Βασιλη Καργα απο τα παιδια της Κομοτηνης

«Αυτό που θέλει να μεταδώσει το βιβλίο είναι ότι πρέπει να μην τα παρατάμε ποτέ, να αγωνιζόμαστε και να ελπίζουμε»

Το νέο του παραμύθι, «Ο κρυμμένος θησαυρός», παρουσίασε στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής ο Βασίλης Κάργας, με την βοήθεια της ηθοποιού Μαρίας Παπαδοπούλου, στα παιδιά που γέμισαν το χώρο για να ακούσουν αρχικά, αλλά και να παίξουν στη συνέχεια.

«Ο κρυμμένος Θησαυρός» είναι το τελευταίο παραμύθι του συγγραφέα, που κυκλοφόρησε εδώ και δύο χρόνια, όμως, λόγω πανδημίας, οι παρουσιάσεις του ξεκίνησαν πρόσφατα, σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη Τυχερό και το Σάββατο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κομοτηνής, μια πόλη με την οποία έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που μιλά για την έλλειψη της επικοινωνίας στις μεγάλες πόλεις, για το bullying στα σχολεία, για την αποδοχή της διαφορετικότητας, όπως ανέφερε.

Όλη η δράση άλλωστε λαμβάνει χώρα μέσα στο σχολείο, με ηρωίδα την Ουρανούλα, που τα παιδιά την κοροϊδεύουν και την αποκαλούν «Ουρανούλα τοξούλα», γιατί αγαπά πολύ το Ουράνιο τόξο.

«Αυτό που θέλει να μεταδώσει το βιβλίο είναι ότι πρέπει να μην τα παρατάμε ποτέ, να αγωνιζόμαστε και να ελπίζουμε» ανέφερε ο κ. Κάργας, που εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ενώ το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και δύο χρόνια, σε όλες τους τις παρουσιάσεις προσήλθαν πάρα πολλά παιδιά.

Ο συγγραφέας θέλει να παρουσιάζει το βιβλίο όχι μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά και σε χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, όπως ο Κυπρίνος, η Βύσσα κτλ, ή η Ξυλαγανή τον επόμενο μήνα, όπου τα παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με παραμυθάδες ή τέτοιες παρουσιάσεις.

«Θέλω να πηγαίνω σε μέρη που δεν πολυπηγαίνουν παραμυθάδες, γιατί εκεί τα παιδιά έχουν ερωτήσεις για το πώς γράφεται ένα παραμύθι, τη φαντασία και τις ιδέες που περιλαμβάνει» ανέφερε.

Μάλιστα πολλές φορές έχουν και παρατηρήσεις, όπου έχουν διαφορετικές αγωνίες και προβλήματα.

Οι παραμυθάδες παίζουν σήμερα το ρόλο που έπαιζαν οι γιαγιάδες, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα εκτίμησε ο κ. Κάργας, ενώ παραίνεσε τους γονείς να βγάλουν τα παιδιά από το σπίτι, να πάνε σε ένα βιβλιοπωλείο ή μια βιβλιοθήκη, να διαλέξουν τα παιδιά βιβλία, και να μην παραμένουν απομονωμένα στα σπίτι, και να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Αυτό θεωρεί πως λείπει σήμερα, όπως και το παιχνίδι, για αυτό και συνδύασαν το παραμύθι τους μαζί με παιχνίδια για τα παιδιά, με θέμα φυσικά, το Ουράνιο τόξο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει»,  οι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική,  το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, το ιστολόγιο «Παραμυθόριος»   και ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης,

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.