Αναγκη για περισσοτερους ιεροψαλτες εχει η Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Κάλεσμα από το Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων να αγκαλιάσει περισσότερους νέους ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κομοτηνής, αφού χοροστάτησε κατά την ακολουθία του  Εσπερινού.

Παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων, Καθηγητών και μαθητών της Σχολής, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Καθηγητές και τους ιεροψάλτες για το επιτελούμενο έργο τους και προέτρεψε τους νέους να διδάσκονται την πατρώα μουσική προς δόξαν Θεού.

Ανάγκη για περισσότερους ιεροψάλτες

Ο Μητροπολίτης εξήρε το παράδειγμα του Μεγάλου Βασιλείου, το οποίο πρέπει να ακολουθούν όλοι, και τόνισε πως απέναντι στις πρόσκαιρες απαντήσεις που ζητούν σήμερα οι άνθρωποι από την Εκκλησία, έρχεται ο Μέγας Βασίλειος για να δώσει απαντήσεις ζωής.

«Μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, διακονούν και οι ιεροψάλτες μας, που λειτουργούν στα ψαλτήρια, στη χορωδία, σε όλες τις εκδηλώσεις της τοπικής μας εκκλησίας» σημείωσε, ευχαριστώντας τους, συγχαίροντάς τους, και ζητώντας τους να συνεχίσουν να μαθαίνουν οι ίδιοι, αλλά και να διδάσκουν την βυζαντινή μουσική στους νεότερους.

Και αυτό γιατί ενώ στην πόλη έχουμε από δύο ψάλτες σε κάθε εκκλησία, υπάρχουν χωριά που δεν έχουν, στα οποία στέλνουν ιερείς να λειτουργήσουν, αλλά δεν έχουν ψάλτες, για αυτό και τους παρακάλεσε να βρουν τρόπο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον, ιδίως στα νέα παιδιά.

«Θα πρέπει οι σημερινοί ιεροψάλτες με καλοσύνη, ευγένεια και περισσή αγάπη να προσεγγίσουν τα παιδιά μας που θέλουν να μάθουν Βυζαντινή Μουσική», που θα την αγαπήσουν, θα λειτουργήσουν στις εκκλησίες και θα βοηθηθούν και οι ίδιοι από αυτή τους τη διακονία.

Ένθερμος υποστηρικτής της Βυζαντινής Μουσικής ο Μητροπολίτης

Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής ο πρόεδρος π. Δημήτριος Βασιλειάδης, τόνισε πως στους κόλπους του Συλλόγου φιλοξενούνται πιστοί που ανδρώθηκαν στην Εκκλησία με τον πόθο να διακονούν την εκκλησία, να εφαρμόζουν τις επιταγές του ευαγγελίου σε όλους του τομείς, αλλά και ειδικά στον τομέα της Βυζαντινής Μουσικής, που αποτελεί μοναδικό μέσο θείας λατρείας προς τον ουράνιο Πατέρα.

Αυτό τον αγώνα κάνει από την ίδρυσή του ο Σύλλογος, και μάλιστα σε περιόδους που αμφισβητήθηκε η μοναδικότητα της Βυζαντινής Μουσικής. Σήμερα όμως στο θρόνο της Μητρόπολης κάθεται ένας Μητροπολίτης που έχει δώσει πολλά δείγματα της αγάπης του προς την Βυζαντινή Μουσική, έχοντας αναλάβει υπό την αιγίδα της μητροπόλεως τη Σχολή, πετυχαίνοντας και την αναγνώρισή της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.