«All that Music – η Ξανθη του Μανου Χατζιδακι»

15 Οκτωβρίου με 30 Νοεμβρίου στην Ξάνθη

Στα πλαίσια των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  σε συνεργασία με τα τμήματα μουσικών σπουδών Πανεπιστημίων από Ελλάδα, Τουρκία & Βουλγαρία  οργανώνει στην Ξάνθη από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για 11η χρονιά το  «All that Music  – η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» .
 
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να συντονίσει τις μουσικές δράσεις στην Ξάνθη (και ιδιαίτερα τα φεστιβάλ που οργανώνει η ΦΕΞ) ώστε να διευρυνθεί ο εκπαιδευτικός τους και όχι μόνο χαρακτήρας.
Κάθε χρόνο συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δράσεις περισσότεροι από 1500 μαθητές.
 
Το Φεστιβάλ έχει δημιουργήσει τις εξής υποδομές:
– Συνεργασία με τα τμήματα μουσικών σπουδών των πανεπιστημίων: Ιονίου, Μακεδονίας, ΤΕΙ Άρτας, Τσελιάμπινσκ Ρωσίας, Φιλιππούπολης Βουλγαρίας και Αδριανούπολης Τουρκίας.
– Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη μουσική καλλιέργεια των μαθητών της περιφέρειας.
– Ένα αρχείο για το Μάνο Χατζιδάκι και την πόλη της Ξάνθης.
– Μουσική Βιβλιοθήκη με την προσφορά της Σόνιας Θεοδωρίδου και πολλών άλλων δωρητών
– Το Πολιτιστικό Ραδιόφωνο Ράδιο Ξάνθη 93,5   

Οι κύκλοι εργασιών του Φεστιβάλ 

Συνοπτικά οι κύκλοι εργασιών του Φεστιβάλ έχουν ως εξής:
 
1ος κύκλος –  2-3 πράγματα που ξέρω για  τη μουσική  
Πρόκειται για ένα κύκλο συζητήσεων, με μουσικά παραδείγματα (ανοιχτό στο κοινό) από την Μουσική Βιβλιοθήκη Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου» .  Στο φεστιβάλ γίνεται η έναρξη του κύκλου αυτού όπου θα συνεχιστεί για το 2017 στο ετήσιο ημερολόγιο  πολιτιστικό πρόγραμμα της ΦΕΞ
 
2ος κύκλος  – Εκπαιδευτικά προγράμματα  για μαθητές και όχι μόνο
Το φεστιβάλ (όπως και όλα τα μουσικά φεστιβάλ της ΦΕΞ) έχουν ως προτεραιότητά τους το εκπαιδευτικό μέρος.
Προσπαθούν να αξιοποιήσουν τόσο το δυναμικό της περιοχής όσο και τους συνεργαζόμενους φορείς και μουσικούς, ώστε να διαμορφώνουν ένα ετήσιο πρόγραμμα που προσφέρει στην τοπική κοινωνία μια πιο εξειδικευμένη γνώση.  Περισσότεροι από 1500 μαθητές κάθε χρόνο (Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης) αλλά και σπουδαστές και φοιτητές μουσικής παρακολουθούν κάποια από τα προγράμματα.
 
3ος κύκλος – Μουσικές συναντήσεις στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι
Ο τελευταίος κύκλος του Φεστιβάλ  φέρνει τους μουσικούς, καθηγητές και φοιτητές πανεπιστημίων, αλλά και πολλούς άλλους καλλιτέχνες σε επαφή με το κοινό, διαμορφώνοντας ένα μουσικό διάλογο με διάφορα είδη μουσικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.